DİZİ DÜNYASI

Dizi severler buna sevinecek! Meğer iyi bir yönü varmış

Hayatın kendisinin sorun olduğunu ve son nefesimize kadar mücadele içinde geçtiğini söyleyen Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bu mücadelede kim az üzülürse, az stres yaşarsa onun daha uzun yaşadığını ifade etti. Peki Türk halkı, sorundan, stresten nasıl kaçıyor dersiniz?

Dizi severler buna sevinecek! Meğer iyi bir yönü varmış

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, American Journal of Public Medicine'da yayınlananan Zaytung haberindeki gerçeklik payına dikkat çekti. TÜİK'in verilerini köşesine taşıyan yazar "Galiba Türk halkı da sorunlarından dizi izleyerek kaçıyor." diye yazdı.

Dizi izlemek stres alıyor!

'Sorunlarla yüzleşmek yerine dört saat dizi izledikten sonra devrilip uyumanın en etkili çözüm yöntemi olduğu bilimsel olarak doğrulandı.
American Journal of Public Medicine'da yayınlanan makaleye göre, stresle mücadele yöntemi olarak düzenli bir şekilde saatlerce dizi izledikten sonra ekran karşısında uyumayı tercih eden insanlar, strese neden olan sorunlarla yüzleşip çözmek için uğraşanlara göre yüzde 76 oranında daha sağlıklı bir psikolojiye sahip.' Bu haber, eğlencesine yazılmış sahte bir Zaytung haberi. Şaka da olsa bu haberde bir gerçeklik payı var diye düşünüyorum. Ne kadar uğraşsak da sorunlarımız çözülüyor mu? Evet, büyük bir genelleme yaptım ama hayatın kendisi sorun. Bir sorunu çözdüğünüzde başka bir sorun çıkıyor. Son nefesimize kadar hayatımız mücadele içinde geçiyor.
Bu mücadelede kim az üzülürse, az stres yaşarsa o daha uzun yaşıyor.
TÜİK verilerine göre; geçen yıl ülkemizde TV izlenme oranı günde 3 saat 34 dakika. Zaytung haberindeki dört saate yakın bir süre bu! İstanbul trafiğinin de dijital platformlardaki dizi film izlenme sürelerini artırdığı saptandı.
Galiba Türk halkı da sorunlarından dizi izleyerek kaçıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar