KAZANDI

Diyarbakır İnfaz Mahkemesi Yargıcı kazandı

Diyarbakır İnfaz Mahkemesi Yargıcı verdiği tahliye kararıyla Sayın Erdoğan’ın aleyhine kullanılacak bir hukuk ayıbını ortadan kaldırarak kazandı.

Diyarbakır İnfaz Mahkemesi Yargıcı kazandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, okuduğu bir şiir yüzünden dört ayını cezaevinde geçirdi. 

Böylesi bir yargı ayıbından ötürü özgürlüğünden olmuş ve hatta siyasi hayatı tehlikeye girmiş bir cumhurbaşkanı bizzat yaşadığı zulmün benzerini kendisine muhalif bile olsalar başkalarının yaşamasına asla rıza göstermez… 

Ama… 

Türkiye’de öylesine deneyimsiz, (Kötü niyetli olmasa bile) hukukun temel ilkelerinden ve hakimlerin bireysel içtihat oluşturma yetkileri olduğundan habersiz yargıçlar var ki… 

Onların bu deneyimsizlik ya da bilgisizlikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine siyasi bir yük olarak bindiriliyor. 

* 

Telefonla katıldığı televizyon programındaki konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı (Ki o konuşmanın içinde, terör örgütüne ya da teröre övgü olarak tanımlanabilecek tek bir kelime bile yoktu.) iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik 20 Nisan günü 6 aylık kızı ile birlikte Diyarbakır E tipi Cezaevi’ne konulmuştu. 

* 

Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman Diyarbakır İnfaz Hakimliği’ne başvurdu. 

Müvekkilinin cezasının denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesini talep etti. Talebi değerlendiren Diyarbakır İnfaz Hakimliği, öğretmen Ayşe Çelik’in cezasını denetimli serbestlik tedbiri ile infaz etmesine karar verdi. 

Ve… 

Ayşe Çelik dün akşam saatlerinde hükümlü bulunduğu Diyarbakır E tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. 

* 

İşte evrensel hukuk yorumu bu… 

İşte adalet bu… 

Ve tabii ki yüce vicdan bu… 

* 

Çok değerli bir karar… 

Öyle değerli ki… 

Cumhurbaşkanlığı için rakipleriyle yarışacak olan Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerindeki ağır bir yükü de kaldırmış oldu. 

Çünkü 

Ayşe Çelik’in hem masum olduğu ve hem de sadece 15 aylık cezası nedeniyle cezaevinde tutulması, başta HDP olmak üzere diğer muhalefet partileri tarafından da Sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhinde kullanılacaktı. 

* 

Diyarbakır İnfaz Mahkemesi Yargıcı verdiği tahliye kararıyla Sayın Erdoğan’ın aleyhine kullanılacak bir hukuk ayıbını ortadan kaldırarak kazandı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar