GÜNCEL

Diyanet İşleri'nden dizi eleştirisi: Binde bir gözükmeyen çarpık ilişkiler...

Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Peygamberimiz ve Aile' konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, dizileri eleştirdi.

Diyanet İşleri'nden dizi eleştirisi: Binde bir gözükmeyen çarpık ilişkiler...

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, son yıllarda boşanmaların arttığına dikkati çekerek, aile kurumunun önemine vurgu yaptı, dizileri eleştirdi.

"Öyle bir zor dönemdeyiz ki; artık elinde merhamet kırıntısı kalmamış birtakım şahısların eşini bıçaklarken cep telefonu ile kameraya alıp bunu sosyal medyada yayınlamayı marifet bilindiği bir dönemdeyiz" ifadesini kullanan İşleyen, şöyle devam etti:

"ÇARPIK İLİŞKİLERİN EN ÇOK İZLENEN KANALLARDA.."

"Aile kavgalarının sokaklara kadar taşındığı, her sokağın başında cinnet getirip çocuklarını katleden, eşini katleden bir kadın yada koca daha sonra intihar ediyor. Müslüman Türk toplumunda neredeyse binde bir bile gözükmeyen çarpık ilişkilerin en çok izlenen kanallarda, en çok izlenen saatlerde dizi yapılıp millete izlettirilmesi neticesinde, alabildiğine değerlerinden, maneviyatından ve Hazreti Peygamber'in ahlakından uzaklaşmaya başlayan bir aile yapısı oluştu. 

Boşanma oranları zaman zaman evlilik oranlarıyla baş başa gidiyor. En küçük tartışmada, erkeğin şiddete başvurduğu şu dönemde, bütün projektörlerimizi elimizde kalan son kalemiz olan ailenin üzerine yönlendirmemiz gerekir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar