GÜNDEM

Disney Aldığı Kararla Hüsrana Uğrattı! Binlerce Çalışanın İşine Son Veriliyor!

Disney'den gelen şaşırtıcı hamle ile birlikte pek çok çalışan işsiz kalacak. Binlerce çalışan kendisini bir anda kapı önünde bulabilir. Peki CEO Bob Iger bu durumu nasıl özetliyor? Disney+ ile adından söz ettiren şirketin geldiği son durum şaşırttı.

Disney Aldığı Kararla Hüsrana Uğrattı! Binlerce Çalışanın İşine Son Veriliyor!

Disney bünyesinde çalışmakta olan ve önemli bir iş gücü oranına sahip binlerce çalışanını işten çıkarma kararı aldı. CEO Bob Iger'in açıklamasında önemli bir detaya yer verildi. İşten çıkarılma nedenlerini de sıraladı ve Disney+ vizyonundan tekrardan söz etti.

Maliyet Tasarrufu Sağlamak İsteniyor

Disney şirketinin yıllık olarak 5.5 milyar dolarlık bir tasarruf planı bulunuyor. Dolayısıyla bu tasarruf planının bir parçası ise işten çıkarmalar olacak. Böylelikle binlerce çalışanın işten çıkarılacağı bilgisi iletildi. Bu hüsran yaratan durumla birlikte başka hangi adımların atılacağı merak konusu haline geldi.

7000 Çalışanın İşine Son Verilecek!

Disney, toplamda 7000 çalışanı ile yollarını ayıracak. İşten çıkarmaların bu kadar fazla olmasının temel nedeni ise daha sağlam tasarruf yapabilmek. Öte yandan elde edilecek bu tasarruf geliri ise Disney Plus hizmetleri için kullanılacak. Dolayısıyla şirketin de yaptığı açıklama doğrultusunda öncelik Disney Plus üzerine kuruluyor. CEO Bob Iger'ın açıklamasında bu net bir şekilde ifade edildi. Ayrıca 7000 çalışanın işten çıkarılması, Disney'in genel çalışan oranına göre yalnızca %3,6'sını oluşturmakta.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar