GÜNCEL

Dilipak'tan bomba Zülfü Livaneli iddiası! 'Temaslara başladı...'

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde gündemi sarsacak bir kulis bilgisi paylaştı. Dilipak, yazar İsmail Nacar'ın, ‘Zülfi Livaneli Cumhurbaşkanı adayı olmak için temaslarda bulunuyor’ dediğini aktardı.

Dilipak'tan bomba Zülfü Livaneli iddiası! 'Temaslara başladı...'

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün kaleme aldığı yazıda gündemi sarsacak bir iddia ortaya attı. Abdurrahman Dilipak, kendisini arayan araştırmacı-yazar İsmail Nacar'ın, ‘Zülfi Livaneli Cumhurbaşkanı adayı olmak için temaslarda bulunuyor’ dediğini aktardı.

İşte o yazı:

Zülfü Livaneli’nin, İrfan Aktan’a verdiği röportajda, Baykal’ı “solcu” değil “tipik bir Sünni” olarak niteleyerek; “Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez” demesi, CHP içinde farklı tartışmaların yaşanmasına sebeb oldu. Röportajda Bülent Ecevit, Erdal İnönü ve Deniz Baykal’la ilgili atıflar vardı.

Bu tartışma bana İnönü ile Ecevit arasındaki “ortanın solu” tartışmasını hatırlattı. 27 Mayısçılardan, milliyetçi takımdan birileri darbeciler tarafından tasfiye edilirken, soldan birileri de kendi arasında çatışmaya başladılar. 12 Mart’a öyle gelindi. 68 kuşağı hikayesi ile ABD “tatlı su solcuları”nı oyalarken bir yandan da CHP’den Kasım Gülek, Fuat Doğu ve Diyanet’ten Yaşar Tunagür üzerinden bugünkü FETÖ servis ediliyordu. Bu kargaşa içinde kimse Bretton Woods’un ne olduğunu bile tartışmadı. 74 affından sonra 1. MC kurulduğunda aslında sağ-sol çatışmasının zemini de hazırlanmıştı. Komkar ve Rızgari’den sonra Kürdistan İşçi Partisi adı altında PKK, Abdullah Öcalan tarafından 1974 yılında kuruldu. 1978’de İran’da Şah’a karşı ayaklanmalar başladı. ABD’nin desteklediği “Halkın...

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum