TV HABER

Dilek İmamoğlu Woman TV'ye konuştu: 'Ben vazgeçmemeyi Ekrem’den öğrendim'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, adaylık ve seçim sürecinde yaşadıklarını, aile olmayı, kadın sorunlarına bakışını ve kendi hikayesini Woman TV’ye anlattı.

Dilek İmamoğlu Woman TV'ye konuştu: 'Ben vazgeçmemeyi Ekrem’den öğrendim'

Ahu Özyurt’un konuğu olan Dilek İmamoğlu, eşiyle çok genç yaşta evlendiklerini ve birlikte büyüdüklerini anlattı. Gençlere “Seviyorsanız sakın vazgeçmeyin” diyen Dilek İmamoğlu, “insan vazgeçmemeyi, sevdiyse onun için mücadele etmeyi öğrenmeli. Ben bunu Ekrem’den öğrendim” diye konuştu.

Dilek İmamoğlu'nun seçimden sonra ilk tv röportajını kadınların kanalı olarak öne çıkan Woman TV'ye vermesi de dikkat çekti.

LİSE STRESİ BİZİM EVDE DE VAR

Küçük oğlu Selim’in LGS Sınavına girdiğini ve şimdi okul bulma yerleştirme derdinde olduğunu anlatan Dilek İmamoğlu, “Milyonlarca annenin derdi benim de derdim. Oğlumuza biz de okul arıyoruz. İstanbul’da da anneler özellikle çocuklarının iyi eğitim alamayacağı endişesini taşıyor. Öncelikli sorunlarımız güvenlik ve eğitim” diye konuştu. 

Evliliği süresince eğitimine dönem dönem ara verdiğini ama her fırsatta yeniden okula döndüğünü anlatan Dilek İmamoğlu, “Kadınlar mutlaka o hayatlarının düzleştiği ve monotonlaştığı dönemin ardından çalışmalı veya eğitimlerine devam etmeli. Kadınların önce kendisinin mutlu olması gerekli ki aileleri de mutlu olsun, toplum huzur bulsun” diye konuştu.

“ÖNCE TEREDDÜT ETTİM”

Eşi Ekrem İmamoğlu’nun Büyükşehir Adaylığı sürecinde yaşadığı tedirginliği endişeleri de Woman TV ekranında paylaşan Dilek İmamoğlu şöyle konuştu:

“Hırslı birisiyle evliyseniz, işin nereye gideceğini tahmin edersiniz. Bu ihtimal doğduğunda önce ben hayır dedim. Çünkü bütün düzenimiz değişecekti. Ben hayatımı açık ve sade yaşamak, tevazu ile yaşamak istiyordum. Ama sonra düşündüm, yıllarca istediğimiz değişimi yaratmak, mücadele ettiğimiz şeyleri gerçekleştirme şansımız var. Ve belki de bu şans bir kere elimize geçecek. Bu, kader anımızdı ve ben bir vicdan muhasebesi yaptım. Öyle bir zaman ki senin şımarıklık yapma lüksün yok dedim kendi kendime. Ve sonra tamam ben de varım dedim. Ekrem’in de hep yanında oldum”.

Kadın haklarından, 10 çocuklu bir ailede büyümesine kadar her konuda soruları yanıtlayan Dilek İmamoğlu, İstanbul’da her ilçede kadınların çalışmasına destek olacak projeyi de hemen hayata geçireceklerini belirtti.

“SEMİHA HANIMA SALDIRI BANA SALDIRI GİBİYDİ”

Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Hanım’a sosyal medyada yapılan saldırıları kendisine yapılmış gibi gördüğünü söyleyen Dilek İmamoğlu, “Ablama anneme kendime yapılmış sayıp hemen yanıt verme ihtiyacı duydum. Çünkü hepimizin hayat tercihleri ve korumaya çalıştığımız bir alanımız var. Ve kimsenin de bunu hırpalamaya hakkı yok. Kimseyi fizikiyle, giyim kuşamıyla eleştirme hakkı yok. Bunda hiç tereddüt olmaz” dedi.

DİLEK İMAMOĞLU ÖZEL ROPORTAJI BU AKŞAM 21:00’DE WOMAN TV’DE

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar