GÜNDEM

Dezenfektan kullananlar dikkat! Osman Hoca'nın bu uyarısına kulak verin!

Koronavirüsle mücadelede rakamların bize güzel şeyler söylediğini ve önümüzdeki günler için iyi haberler verdiğini belirten Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu çok önemli bir de uyarıda bulundu.

Dezenfektan kullananlar dikkat! Osman Hoca'nın bu uyarısına kulak verin!

Koronavirüs hayatımıza girdi gireli kolonya ve dezenfektanlara sarıldık. Hayatımızın bir parçası olan dezenfektan için Hürriyet başyazarı çok mühim uyarıda bulundu.

Dezenfektanların tehlikeli kimyasallarla yüklü sıvılar olduğunu ve ve son dönemde dezenfektanlara bağlı zehirlenme vakalarının 5 kat arttığını belirten Osman Hoca, belirtileri hatırlattı.

BİR UYARI: EL DEZENFEKTANLARINA DİKKAT

EL temizliğinde kullanılan dezenfektanlar, aslında tehlikeli kimyasallarla yüklü sıvılar.

İçerdikleri yoğun alkol ve deterjan yükü sayesinde virüsleri etkisiz hale getiren bu sıvıların, sağlık için bazı riskleri olduğu zaten biliniyordu. Beklenen oldu. Rakamlar ve uzmanlar daha şimdiden “Aman dikkat” demeye başladılar. Haklılar! Rakamlara göre son iki aylık salgın döneminde dezenfektanlara bağlı zehirlenme vakaları 5 kat artmış. En çok zararı da ne yazık ki çocuklar görmüş.

Risk bakımından en çok sorun yaratanlar, el temizlemede kullanılan jeller ve sıvı alkol içeren dezenfektanlar.

Zehirlenmenin en sık belirtilerine gelince: Bulantı, kusma, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik ve hareket bozuklukları ilk sıraları alıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar