GÜNDEM

Devletten Ev Desteği Müjdesi Geldi, Dar Gelirli Aileleri İlgilendiriyor

2023 yılına girilmesi ile birlikte hız kesmeden devam eden yardımlar arasında prefabrik ev hayali kuran vatandaşlara yönelik olarak 200.000 TL tutarında destek ödemesi çıkarılacak.

Devletten Ev Desteği Müjdesi Geldi, Dar Gelirli Aileleri İlgilendiriyor

Türkiye’de birçok vatandaş asgari ücretle birlikte geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Dar gelirli olan vatandaşların imdadına ise devletin yardım paketleri yetişiyor. Bu yardım kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen kişiler faydalanacak. 2023 yılına girilmesi ile birlikte hız kesmeden devam eden yardımlar arasında prefabrik ev hayali kuran vatandaşlara yönelik olarak 200.000 TL tutarında destek ödemesi çıkarılacak.

Aile Destek Programı neticesinde birçok vatandaşa 2023 yılına girilmesi ile birlikte birçok yardım paketleri oluşturuldu ancak bunlardan bir tanesi var ki çok fazla rağbet göreceğe benziyor. Evi olmayan ve ev alma hayali ile yaşayan vatandaşlara yönelik prefabrik ev yapma yardımı ya da betonarme ev yapma yardımı olarak 200.000 TL tutarına kadar ödeme yapılacağı duyuruldu.

 Ev Yardımı Nasıl Alınır?

 Türkiye’de birçok vatandaş ev hayali ile hayatlarını idame ettiriyor. Prefabrik ev almak isteyen kişilerin ise bir hayli dikkatini çeken bu yardım kampanyasının ayrıntıları da merak konusu. Belirli bir miktarının devletin desteği ile ödeneceği bilinen prefabrik ev yardımının detaylarında ise Dar gelirli olan vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi olan kişilerin faydalanması öngörülüyor. Kampanyaya göre ihtiyaç sahibi olan kişilerin ve aynı zamanda evleri kullanılamaz durumda olduğunu ispatladığı halde prefabrik ev yardımı olan 200 bin TL tutarında destek paketinden faydalanması da mümkün hale gelecek.

Ödenecek olan bu destek paketi ile ev hayali kuran kişilerin prefabrik ev yardımına başvurularının nasıl yapılacağı ise merak konusu oldu. Prefabrik ev yardımından faydalanmak için ise belirli şartlara haiz olmak şart koşuluyor. Bu kapsama göre betonarme olarak ev inşaatı yapacak olan kişilere yardım ve prefabrik ev yapacak kişilere yardım gibi durumlar söz konusu olurken evleri için bakım onarım yani tadilat yaptırmak isteyen vatandaşlara yönelik de yardım kampanyaları bulunuyor.

Oturamayacak derecede bakımsız sağlıksız ve eski evlerde yaşayan kişilerin ihtiyaç sahibi olduğu kanıtlanması halinde 200.000 TL tutarına kadar destek ödemesi verileceği duyuruldu. Başvuru yapan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması 18 yaşını bitirmesi ve hane içerisinde kişi başına düşen gelirler net asgari ücretin 1/3’ünden az olmaması ile birlikte engellilik dul olma durumu gibi özel şartlardan birine de haiz olunması şart koşuluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum