GÜNDEM

Devlet 250 bin TL'yi Karşılıksız Veriyor! Hibe Ödemeleri İçin Başvurular Açıldı!

Devletin 250 bin TL'lik karşılıksız hibe ödemesi yaptığı projeye dair başvurular belli oldu. Son başvuru tarihi de açıklandı. Eğer tarım alanında iş yapacaklara karşılıksız yardım ödemesi yapılıyor. 250 bin TL hibe için şartlar yazımızda...

Devlet 250 bin TL'yi Karşılıksız Veriyor! Hibe Ödemeleri İçin Başvurular Açıldı!

Devletin sağladığı 250 bin TL'lik hibe destek ödemesine dair detaylar açıklanıyor. Tarım alanında üretimi artırmak ve verimliliği sağlamak adına çiftçilerimize her sene çeşitli ödemeler yapıldığını biliyoruz. Bu ödemelere ek olarak, yine karşılıksız şekilde verilecek hibe destek parasına ilişkin müjdeli haber duyuruldu.

250 bin TL Hibe Kime Verilecek?

250 bin TL'lik hibe destek ödemesi, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi çerçevesinde gerçekleşecek. Bu bağlamda kimlerin ödeme alacağı da ortaya çıktı. tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarındaki fakültelerden veya meslek yüksekokullarından mezun olanlar bu hibe desteğini almaya hak kazanacak. Öte yandan tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim vermekte olan lise veya dengi okullardan mezun olmuş kişilere de hibe desteği veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olma şartı ile bu okullardan mezun olanlara ödemeler sağlanacak. Ayrıca kırsal alanda yaşıyor olmak veya yaşama taahhüdünde bulunmak gerekiyor. Belirlenen alanlarda gerçekleştireceğiniz projeler için dev adım atılacak.

Başvurular İçin 8 Mayıs Son Gün!

Hibe destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler 8 Mayıs 2023 tarihine kadar Tarım ve Orman Bakanlığı'na başvuru gerçekleştirebilir. Daha fazla detay için bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden detaylı bilgi edinebileceğinizi belirtelim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar