GÜNDEM

Depremin kaybedeni GSM operatörleri! Bu mu son teknolojiniz?

İstanbul, dün 5.8'lik depremle paniği yaşarken depremin kaybedeni, bir anda bütün sistemleri çöken GSM operatörleri oldu. Belki de en lazım olan anda varlıklarından eser yoktu.

Depremin kaybedeni GSM operatörleri! Bu mu son teknolojiniz?

İstanbul, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından en büyük depremi yaşadı. 5.8 şiddetinde yaşanan deprem akıllara büyük depremi getirirken İstanbul sakinlerini de büyük bir paniğe sürükledi.

Yetkililer ard arda TV kanallarına çıkıp durum değerlendirmesi yaparken deprem uzmanları da birbirinden farklı tahminlerle paniği bir adım öteye taşıdılar. 

Her şey bir yana dün yaşanan depremin en büyük kaybedenleri ise GSM operatörleri oldu. Bir anda sistemler kilitlendi ve insanların iletişim kurmaları sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin her yanında olanaksızlaştı. 

Kimi annesini babasını, kimi çocuklarını kimisi de yakınlarını aramak ve güvende olduklarını söylemek için telefona sarıldı ama son teknoloji ne hikmetse bir anda ilkel çağlara döndü.

Sürekli kampanya mesajları ve aramaları ile müşterilerine son teknoloji söylemleri ile pazarlama yapan GSM operatörleri, belki de en lazım olan yerde adeta yok oldu.

Neyseki can kaybı olmadı depremde fakat daha büyük bir deprem veya olası yıkımların olduğu bir deprem anında gördük ki iletişim alanında sınıfta kalıyoruz. Bütün tartışmalar bir yana operatörlerin iletişim altyapılarını yeniden gündeme alması gerekiyor. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar