GÜNDEM

Depreme müdahale konusunu böyle özetledi: Nereden nereye

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu belirtti ve depreme müdahale konusunda gelinen noktayı aktardı.

Depreme müdahale konusunu böyle özetledi: Nereden nereye

"DEPREM bir Türkiye gerçeği." aslında bu söz birçok şeyi anlatıyor. Tedbir alınması gerektiğini, dikkatli olunması gerektiğini, binaların denetlenmesi gerektiğini ve daha birçok şeyi bu cümleden çıkarabiliriz. 

Türkiye'nin deprem ile ilgili durumunu özetleyen Zafer Şahin, yaşanan depreme müdahalenin hızlı ve etkn olmasına da dikkat çekti. 

İşte Zafer Şahin'in depreme müdahalenin etkinliğine ilişkin yazısı:

Öyle bir gerçek ki bu; hem yıkıcı hem de çok öğretici.
Enkaz altındaki kadını kurtarma çalışmalarında birbirine karışan Türkçe ve Kürtçe kelimeler bu milletin acılarının ve sevinçlerinin olduğu kadar geleceğinin de ortak olduğunun bir ispatı.
Böylesine büyük bir depremde kayıpların tahmin edilenden az olması ve devletin depreme müdahaledeki hızı umut verici.
Bakmayın siz sosyal medya trollerinin provokasyonlarına.
İçişleri, Sağlık ve Çevre Bakanları aynı gün Elazığ'a ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaları yerinde takip etmek için kente geldi. Kızılay-AFAD ekipleri sahada insanüstü bir çaba gösterdi.
Sadece Sağlık Bakanlığı 447 ekip ve 2 bin 625 personelle Elazığ ve Malatya'da depremzedelerin yardımına koştu. Terörle mücadelede kullanılan milli İHA'lar bile bölgeye gönderildi.
21 yıl önceki büyük Marmara depremini ilk gününden itibaren yerinde izleyen bir gazeteci olarak devletin Elazığ depremine gösterdiği bu refleks beni gururlandırdı.
Adapazarı Depremi'nde devlet 3 gün ortada yoktu. Devletin iletişim araçları çalışmadığı için dönemin Başbakanı Ecevit, deprem bölgesindeki kamu görevlilerine talimatlarını televizyonların canlı yayınlarından vermek zorunda kaldı.
Nereden nereye…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar