GÜNDEM

Deniz Zeyrek'ten 'gar katliamı' yazısı: Defterleri açmak ve cesurca konuşmak zorundayız

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Ankara'daki gar katliamının yıl dönümünde kaleme aldığı yazısında "O defterler kapalı kalmaz" ifadelerini kullandı.

Deniz Zeyrek'ten 'gar katliamı' yazısı: Defterleri açmak ve cesurca konuşmak zorundayız

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen Ankara gar katliamının 5. yıl dönümünde "O defterler kapalı kalmaz" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Zeyrek, o gün kendisinin neler yaşadığından söz ettikten sonra patlamaların ardından bölgeye ulaştığında gördüğü manzarayı "Bosna'da Sırpların attığı havan mermilerine hedef olan pazar yerinde dahi o kadar kan yoktu" ifadeleriyle anlattı.

Zeyrek, Ahmet Davutoğlu'nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa, birçok insan, insan içine çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan içine çıkamazlar açık söylüyorum. Gelin hafızanızı yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi yazıldığı zaman eminim en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ile 1 Kasım adasındaki dönem olarak yazılacaktır" sözlerini hatırlatarak "Türkiye, aydınlık bir gelecek arzuluyorsa, başta 107 canımızı kaybettiğimiz o kara gün olmak üzere bütün karanlık olayların defterlerini açmak ve cesurca konuşmak zorundadır" uyarısında bulundu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar