GÜNDEM

Deniz Zeyrek'ten belediye iş başvurularında "güvenlik soruşturmasına" tepki

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, belediyelerde iş başvuruları sonrasında istenen güvenlik soruşturmalarının "haksızlığa" neden olduğunu söyledi.

Deniz Zeyrek'ten belediye iş başvurularında "güvenlik soruşturmasına" tepki

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında belediyelerde iş başvuruları sonrasında istenen güvenlik soruşturmalarını eleştirdi:

Son günlerde bunlara bir sorun grubu daha eklendi. Bu gruptakiler, özellikle de muhalefet belediyelerinin olduğu yerlerden yazıyorlar. Muhalefet belediyelerine iş başvurusu yapıyorlar. Belediye işe kabul ediyor ama 15 Temmuz sonrasında başlayan “güvenlik soruşturması” uygulaması kapsamında valilikten yazı istiyor. Valilikler ise başvuruların önemli bir bölümüne olumsuz yanıt veriyor. Üstelik bu raporlarda “adli kayıtlar” değil, fişlemeler öne çıkıyor.

Bana yazanlar arasında kendi imkanlarıyla “olumsuz” görüşün gerekçelerini öğrenenler de var. Örneğin güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan bir vatandaş, babasının Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) eylemine katıldığı için fişlendiğini ve kendisiyle ilgili rapora da bunun gerekçe yapıldığını öğrenmiş.

Bir başka vatandaşın babası da sosyal medyada Cumhurbaşkanı'na ağır eleştiriler yönelttiği için fişlenmiş ve o da babası nedeniyle olumsuz görüşe maruz kalmış.

Bir başka vatandaş, kardeşi eyleme katılmış, terör suçlamasıyla yargılanmış diye reddedilmiş.

Özellikle CHP'li belediyelerin işe alımlarında bu işin bariyere dönüştüğü açık. Kardeşi FETÖ'den, darbe suçundan içeride olan isimlerin bakan ya da büyükelçi olabildiği bir “adalet ortamında”, babası EYT eylemine katıldı, sosyal medyada Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi diye işe dahi alınmaması tuhaf değil mi?

Hani suç kişiseldi (ki ortada suç da yok, fiş var)?

Gençlere bu yapılırken hangi reformdan söz ediyorsunuz siz?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum