GÜNDEM

Deniz Zeyrek, 'Erdoğan ne yapmak istiyor?' sorusuna madde madde cevap verdi

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimleri için şimdiden harekete geçtiğini ve ne yapmak istediğini madde madde yazdı.

Deniz Zeyrek, 'Erdoğan ne yapmak istiyor?' sorusuna madde madde cevap verdi

'Erdoğan'ın işi bu kez gerçekten zor' diyen Deniz Zeyrek, son görüşmeler ve ittifak arayışlarını yorumladı.

Madde madde Erdoğan'ın ne yapmak istediğini yazan Zeyrek'e göre Erdoğan, hem parti tabanını, hem Cumhur İttifakı’nı hem de Kürtlerin oylarını tutmak istiyor.

İşte Zeyrek'in madde madde yazdığı 'Erdoğan ne yapmak istiyor' sorusunun cevabı:

Gelin Ankara'dan görünenlerden yola çıkarak “Erdoğan ne yapmak istiyor” sorusunun yanıtlarını madde madde sıralayalım:

-AK Parti'yi güçlü tutmak istiyor: AK Parti yeni sistemde son derece geri plana düştü. Teşkilatlardan kopuşlar oluyor. Son MYK'da üyeler, bakanlıklarda hazırlanan ve TBMM'de görüşülen kanun tekliflerinden, en son haberdar olmaktan yakınmışlar. Parti kurmayları, bürokrasinin AK Parti'yle bağını kaybetmesinden, MHP'nin dahi bürokraside daha güçlü olmasından şikayetçi olmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM grubuna ve bürokrasiye bu sorunun giderilmesi için talimat vermiş.

-Cumhur İttifakı'nı korumak ve büyütmek istiyor: MHP'nin desteğini kaybetmemek için ülkücü hareketin bütün hassasiyetlerini dikkate alıyor. Ancak MHP'nin desteği yüzde 50 barajı açısından yetmeyebileceğinden, muhafazakar camianın küçük ama etkili partilerini yakın markajda tutuyor. Erdoğan'ın Saadet Partisi'nden Oğuzhan Asıltürk'ü, BBP'yi ziyareti, HüdaPar'la AK Parti'nin teması bu kapsamdadır. Parti kurmaylarının sık sık “İYİ Parti'yi Millet İttifakı'nda ayrı tutuyoruz, onlar yerli ve milli, onlarla her zaman aynı masaya otururuz” görüşünü dillendirdiğini de unutmamak gerek.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar