POLEMİK

Deniz Yücel tweeti "mahalle"yi karıştırdı! Birbirlerine girdiler

Die Welt'in Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasının ardından AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun attığı tweet olay oldu. Salih Tuna'dan Yeneroğlu'na tepki gelirken Mustafa Akış'tan destek geldi.

Deniz Yücel tweeti "mahalle"yi karıştırdı! Birbirlerine girdiler

AK Parti istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Die Welt'in muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasının ardından "Deniz Yücel gazeteciden ziyade aktivist. Bundan bağımsız olarak tutuklama kararı çok sorunlu. Propaganda kavramı çok geniş yorumlanıyor" yazınca olanlar oldu. 

 Yeneroğlu'nu iktidara yakın bazı gazeteciler ağır bir dille eleştirdi. Eleştirilerin ardından Yeneroğlu sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek tepkilere cevpa verdi. gösterdi. Yeneroğlu'na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'ın sahip çıkmasının ardından Salih Tuna'dan Akış'a tepki geldi.

mustafa yeneroğlu

YÜCEL'DEN FARKIN NE?

Yeneroğlu kendisine yapılan eleştirilere ve ithamlara karşı "Sizin gibileri Deniz Yücel'in adını bile bilmezken ben onların yalanlarıyla, militanlıklarıyla mücadele ediyordum. Biraz gözünüzü açın.. Sahtekarlığa bak: Birisini savunuyormuşum, bu kişiye de terörist diyormuşum. Yalan nasıl olsa bedava, ahlaksızlık gibi.. Aktivist kelimesini anlamaktan aciz terbiye yoksunu sözde gazetecilik yapıyor.Yücel de militan edasıyla gazetecilik yapıyordu. Farkın ne? Siz oturduğunuz yerden çalıp oynarken ben uluslararası zeminde ülkemin meselelerini anlatmaya çalışıyor, birde sizin gibilerle uğraşıyorum.." dedi. 

mustafa yeneroğlu

 

VEKİLDEN SONRA BAŞDANIŞMANA DA TEPKİ

Bütün bunlar olurken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Mustafa Yeneroğlu'na destek vererek Salih Tuna'yı "sözün şehvetine" kapılmakla suçladı. 

"Keşke daha dikkatli olabilseniz. Sözün şehveti..." diyerek Mustafa Yeneroğlu'nu tanıtan bir fotoğraf paylaştı. 

mustafa akış

Akış'ın bu tepkisine Salih Tuna'dan cevap gecikmedi. 

salih tuna

Salih Tuna "Bu genç ve heyecanlı kardeşimiz, izlemediği veya izleyip de anlamadığı konular hakkında keşke hiç konuşmasa!" dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar