KİTAPLIK

Deneyimli Haberci'den fantastik roman

Tecrübeli televizyon habercisi Taner Dileklen'in yeni kitabı, "Su Perisi Berrak Su Tepegöz'e Karşı" okuyucusuyla buluştu.

Deneyimli Haberci'den fantastik roman

Taner Dileklen'in yeni kitabı, "Su Perisi BERRAK SU Tepegöz'e Karşı" çıktı. Kitap fantastik bir roman. Televizyon habercisi ve programcısı Taner Dileklen son kitabında okuyucuya, Dede Korkut hikayelerinden yola çıkarak fantastik bir dünya sunuyor...

İyiler ile kötülerin savaşını anlatan ve İlgi Çocuk Yayınları'ndan çıkan kitabın ilk satırından başlayarak, bir uçurtmanın kuyruğuna takılıp fantastik bir yolculuk yapıyorsunuz...

Okuyucu çizgilerle de desteklenmiş kitabın fantastik dünyası içinde kendine hayali bir rol biçiyor ve gerçek hayattan bir süreliğine uzaklaşarak hem keyifli bir zaman geçiriyor hem de iyilerin kazanmasına şahitlik ediyor...

Yazdığı romanın baş kahramanına kızının ismini veren Taner Dileklen, kızını neden bir roman kahramanı yaptığını şu sözleriyle açıkladı:

"Her kız çocuğu için babaları kahramandır derler. Ben, kızımın gözünde kahraman mıyım? Bilemem. Ancak kızım, benim için bir kahraman. O kesin. Çünkü, günümüzde, hele içinde bulunduğumuz coğrafyada ve şartlarda çocuk ve kadın olmak, kahraman olmak için yeterlidir. Ve dünya, babaların kızlarını kahraman olarak görmeleriyle kurtulacaktır.

O nedenle Dede Korkut masallarından yola çıkarak yazdığım bu fantastik romanı sadece kızıma adamakla kalmayıp, kızımı romanımın baş kahramanı yaptım. Okumayı ve yazmayı her şeyden çok seven kızım Berrak Su bunu zaten haketmişti!"

TANER DİLEKLEN KİMDİR?

Taner Dileklen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi BYYO'ndan mezun olduktan sonra bir süre yazılı basında çalıştıktan sonra televizyon haberciliğine başladı.

Çeşitli TV kanallarında muhabirlik, editörlük, haber müdürlüğü, program müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

Bu süre içerisinde (Sıcağı, Sıcağına, Prizma, Söz Fato'da, Son Çare, Ateş Hattı, Ters Cephe, Neşter!, Tartışma Zamanı, Gece Yarısı gibi) çok sayıda ve çok izlenen bir çok programlara imza attı.
Taner Dileklen, Ülkemizde Televizyon Haberciliği ve Haber Programcılığı Dalında Verilen -Altın Kelebek, Altın Objektif vs gibi - Bütün Ödülleri aldı.

Ayrıca, Show TV Haber Koordinatörlüğü ve Ateş Hattı Genel Yönetmenliği sırasında (2001) yaptığı "Canlı Yayında Rüşvet Pazarlığı" Haber Dosyasıyla, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, Dünya Haberciliğiin Oscar'ı sayılan "Pulitzer" Ödülünü Veren Kuruluştan (Colombia Üniversitesi Araştırmacı Gazetecilik Enstitüsü) "Biz ABD dışına ödül vermiyoruz. Ancak bu dosyanız, bize ABD'nin dışında da Araştırmacı Habercilik yapıldığını göstermiştir. Bu konuyu yetkili kurullarımızda tartışacağız" şeklinde övgü dolu bir yazı aldı.

Birçok siyasi ve araştırma kitabının editörlüğünü yapan Taner Dileklen'in daha önce basılmış biri mesleki (5N 1K Televizyon Haberciliği) ve biri de roman (Aşkım İçin) iki kitabı bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar