KULİS

Demirören Grubunda üst düzey ayrılık! Can Dündar haberi başını yaktı

Mart ayında milliyet.com.tr’nin İnternet Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Serkut Bozkurt’un görevine son verildi.

Demirören Grubunda üst düzey ayrılık! Can Dündar haberi başını yaktı
Geçtiğimiz mart ayında posta.com.tr’deki Yayın Koordinatörlüğü görevinden ayrılarak milliyet.com.tr’nin İnternet Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Serkut Bozkurt’un görevine son verildi.

Karar, Bozkurt’a geçtiğimiz cuma günü tebliğ edilirken, Demirören Medya Grubu işten çıkarma nedeninin ‘uyum sorunu’ olduğunu belirtti. 

Gemius'a göre Milliyet.com.tr'de Mart'ta 81.385.919 olan visit Nisan'da 68.427.039 oldu. Akıllı telefon ve tabletlerle birlikte sayıldığında 148.669.903 olan visit 125.953.566'ya düştü. Mobilde yüzde 14 pazar payı kaybıyla ikinciliğe düştü. Erdoğan Demirören siteyi fazla 3.ncü sayfa haberleri yüzünden light buldu. Ağırlığımız gidiyor endişesine kapıldı. İlan gelirleri son ay yüzde 10'a yakın azaldı. Bozkurt'un bazı editörlerle sorunlar yaşaması da krizi doruğa çıkardı.

CAN DÜNDAR'A SALDIRI HABERİ BAŞINI YEDİ

Serkut Bozkurt ise yaptığı açıklamada 6 Mayıs 2016 tarihinde Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a Çağlayan Adliyesi önünde yapılan silahlı saldırı haberini kullanmış olmalarının bu ayrılıkta asıl etken olduğunu ileri sürdü.

Can Dündar’a Çağlayan Adliyesi önünde yapılan silahlı saldırı haberi, milliyet.com.tr’nin internet sitesinde yer aldıktan kısa bir süre sonra yayından kaldırılmıştı. Demirören Medya Grubu’nun haberden duyduğu rahatsızlık nedeniyle yayından kaldırıldığı bilgisi medyaya yansıyınca ise grup, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanlamış ve teknik bir nedenden dolayı habere erişilemediğini öne sürmüştü.
ÇOK OKUNANLAR