GÜNDEM

Cüneyt Özdemir'den "Musa Orhan" isyanı: Bu zihniyet artık değişmeli

Gazeteci Cüneyt Özdemir, 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu iddia edilen uzman çavuş Musa Orhan ile ilgili iddialara ve Adli Tıp raporuna rağmen Orhan'ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Cüneyt Özdemir'den "Musa Orhan" isyanı: Bu zihniyet artık değişmeli

Siirt’te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan'ın, 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz ettiği ve ölümüne sebep olduğu iddia edildi.

Musa Orhan, 17 Temmuz’da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘adli kontrol’ tedbiri ile serbest bırakılmış; 16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde intihar teşebbüsünde bulunan tecavüz mağduru genç kız hastaneye kaldırılmıştı.

o tarihten itibaren yoğun bakımda olan İpek Er’in dün (18 Ağustos) vefat haberi geldi.

SOSYAL MEDYADA ADALET ARAYIŞI

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüz ve alıkoyma iddialarıyla suçu kuvvetlendiren Adli Tıp raporu ortadayken serbest bırakılmasıysa İpek Er'in ölüm haberinin ardından sosyal medyada gündem haline geldi.

Orhan'ın tutuklanması için başlatılan sosyal medya kampanyaları sonucunda Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

CÜNEYT ÖZDEMİR İSYAN ETTİ: BU ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir, konuyu bugünkü Youtube yayınında ele aldı. Yayının bir bölümünü Twitter hesabından paylaşan Özdemir, "Musa Orhan'ın asker üniforması giydiği için tutuklanmamış olması namuslu ahlaklı üniformalı askerlere hakaretti. Bu zihniyet artık değişmeli. Tutuklanması sosyal medyanın gücünün ve bu düşünce sisteminin de iflasının belgesidir" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar