GÜNDEM

Cüneyt Özdemir 'of' çekip sınırdaki trajediyi anlattı

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Türkiye-Yunanistan sıfır noktasında idi... Buradaki durumun vahim olduğunu belirten Özdemir giyimden, yeme-içmeye, barınmaya kadar her şeyin sorun olduğunu söyledi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Türkiye-Yunanistan sıfır noktasındaki acıklı manzarayı anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapıları açacağız' açıklamalarının ardından Türkiye'de bulunan göçmenlerin kapılara akın etmeye başladığını ve 2-3 bin civarı göçmenin bu alanda bulunduğunu söyleyen Özdemir yiyecek olmadığını, kendi yaptıkları barakalarda yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

Ailelerle konuşan Özdemir şunları kaydetti:

Yaşlılar, gençler, engelliler, aileler herkes açıkta.. Normal bavulları ile gelmişler. Etraftaki lahana tarlalarından yiyorlar.Gece hava sıcaklığı 1 derece olacak. Düzen, yardım kuruluşu yok ama insanlar buraya geldiler ne olacağını bilmiyorlar. Sınıra gidiyorlar gaz bombası atılıyor. İnsanlar ağaçları topluyor ısınmak için. Bu şekilde ne kadar kalırlar, kalabilirler mi tahmin etmek kolay değil.  Hiçbir şey yok. Manzaraya çok söyleyecek bir şey bulamıyorsunuz. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar