GÜNDEM

Cüneyt Özdemir 'Mavi Vatan'ın neden önemli olduğunu açıkladı

Türkiye’nin, deniz alanlarındaki aktif ve askeri güce dayalı stratejisinin temelini oluşturan Mavi Vatan ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ederken; Gazeteci Cüneyt Özdemir de youtube kanalından yaptığı yayında yapılan işlerin önemine değinerek meselenin partiler üstü, Cumhurbaşkanı Erdoğan üstü Türkiye Meselesi olduğunu ifade etti.

Cüneyt Özdemir 'Mavi Vatan'ın neden önemli olduğunu açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı çalışmalarla ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Gazeteci Cüneyt Özdemir de youtube kanalından yaptığı yayında konunun önemine değinerek açıklamalarda bulundu.

Özdemir, Türkiye'nin Akdeniz'de haklı olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Akdenizde bizi hapsetmeye çalışıyorlar. Haklıyız ama biz de bazı yerlerde kusurluyuz. Neden diyalog yolunu yöntemini diplomasiyi rafa kaldırmış,  farklı nedenlerle, farklı ajandalarla, gündemlerle İsrail ve Mısır ile kavga etmiştik?"

"Filistin bile bizi destelemiyor"

Filistin'in bile bizi desteklemediğini ifade eden Özdemir, "Biz, İsrail ile niye kavga ettik, Filistin Meselesi yüzünden kavga etmedik mi bu bizim orda doğru söyleyip söylemeğimizi haklı olup olmadığımızı değiştirmez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'one minute' çıkışının gayet doğru bir çıkış olduğunun altını çizen Özdemir, sözlerine şu satırları ekledi "Bunu da ben bizzat Gazze'ye gidip görmüş biri, gazeteci olarak söylüyorum ama diplomaside, masada herşey yumruğu vurup kalkmakla 'one minute' demekle de çözülmüyor. Bakınız akdenizdeki yalnızlığın sorumlusu da biziz burda. Ama bu bizim haksız olduğumuz anlamına gelmiyor. Bu meselenin partiler üstü, Erdoğan üstü, Türkiye meselesi olmadığı anlamına gelmiyor."

Konu ile ilgili Washington Post'ta çıkan yazıyı hatırlatan Özdemir, "Çıkmış yüzyıllık bir anlaşma Akdeniz'i sık sık ziyaret ediyor ve de Sevr Anlaşması izleri yüzünden biz Akdeniz'i mesele ediyormuşuz ve Erdoğan’ın kafasında hep bu anlaşma ile hesaplaşmak varmış. Türkiye ile pek de özgü olmayan milliyetçi bir iktidar oyunun parçasındaymış ve Erdoğan'ın hırsları yüzünden böyle oluyormuşuz. Yani Türkiye'yi Erdoğan kötüye getiriyor. Ne alakası var ya diyorum. Sevr Anlaşması gibi bir anlaşma olmamış sanki, Türkiye zamanında işgal edilmemiş sanki, Türkiye bunu iptal etmemiş, sanki bunun bir benzeri tıpkısının benzeri akdenizde yapılmıyormuş gibi efendim bizim bir Sevr Anlaşması kongresi varmış bunları aşamamışız bak bak bak vay be ordan bakınca Washington Post'tan Türklerin kompleksi var aşamadı yoksa vereceklerde akdenizi aşamadı bunlar."şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar