POLEMİK

Cüneyt Özdemir: Engin Ardıç’ın Mine Kırıkkanat’tan farkı yok

Gazeteci Cüneyt Özdemir, İBB ve bazı CHP'li belediyelerin hafta sonu yaşanan sokağa çıkma yasağında ücretsiz Sözcü gazetesi dağıtımı yapmasına tepki gösterdi. Özdemir belediyelerin sadece Sözcü gazetesini dağıtmasını işgüzarlık olarak yorumladı.

Cüneyt Özdemir: Engin Ardıç’ın Mine Kırıkkanat’tan farkı yok

Youtube yayınlarıyla gündeme gelen Cüneyt Özdemir, Gazeteciler.com yazarı Hatice Kübra'nın Instagram canlı yayınına katıldı. Medya ve gündemin konuşulduğu Instagram sohbetinde İBB'nin ve bazı CHP'li belediyelerin tartışmalara neden olan ücretsiz Sözcü dağıtımı da gündeme geldi.

Cüneyt Özdemir konuyla ilgili "Olacak iş değil. Ne farkınız var şimdi? Türkiye'de siyasette kimsenin kimseden farkı yok. Erdoğan'ı eleştiriyorlar "sözünün üstüne söz söylenmiyor" diyor. MHP'de ya da CHP'de durum farklı mı? CHP, CNN Türk'e çıktı diye kaç tane insanı ihraç etti. 

Şimdi yapılan tam bir işgüzarlık, ne diye bir tek Sözcü'yü dağıtıyorsun. Ne kadar, kim dağıttı onu bilmiyorum ama ben de gördüm tepkileri. Sen bir tek Sözcü'yü dağıttığında "havaalanında niye diğer gazeteler yok" diyemezsin. Bunca söylemden sonra gidip kendi kalene gol atmak gibi. Sen hani kucaklayacaktın? O zaman gidip Sabah'ı da dağıtacaksın, Sözcü'yü de dağıtacaksın."dedi.

ENGİN ARDIÇ'IN MİNE KIRIKKANAT'TAN NE FARKI VAR?

Youtube yayınlarındaki başarısını "gazetecilik" yapmasına bağlayan Cüneyt Özdemir, "Sosyal medyada gazetecilik yapıyorum, bir dakika burası benim alanım deyip şuna da bi sallayım demiyorum. Kimsenin gözünün içine bakıp söyleyemeceğim bir şeyi burdan söylemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Sabah yazarı Engin Ardıç'ın sokağa çıkma yasağı öncesinde marketlere giden vatandaşlar için aşağılayıcı yazılar yazmasına da değinen Cüneyt Özdemir şunları söyledi:

"Eskiden Mine Kırıkkanat böyle yazılar yazardı ve çok eleştirilirdi. Engin Ardıç şu anda Yılmaz Özdil'den 10 kat daha ağır yazılar yazıyor. Bir defa yazasın gözden kaçmış dersin ama hayır üstüne bir yazı daha yazdı. Engin Ardıç'ın lümpenler dediği insanlardan AK Parti nasıl oy isteyecek? Sabah gazetesinde çıkmasına böyle bir yazının ben çok şaşırdım. Sonuçta Sabah gazetesi AK Parti'ye yakın bir gazete, bunu kötü bir şey anlamında söylemiyorum. şaşırdım. 

Bundan sonra o mahalleden hiçbir kimse Yılmaz Özdil'e Mine Kırıkkanat'a tek bir laf edemez. O yazıyı orda yayınlayanlar ne diyecekler bunlar halkı beğenmiyor mu diyecekler?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar