MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir, CHP Genel Merkezi ile İmamoğlu arasındaki krizi açıkladı

Gazeteci Cüneyt Özdemir, "Bunları Murat Ongun’dan duyamazsınız” diyerek CHP Genel Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan krizi anlattı.

CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanmasının hikayesini anlatan "Kahramanın Yolculuğu" kitabı, ortalığı karıştırdı.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kitabın yazarı Necati Özkan'a sosyal medyadan tepki gösterdi ve “Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Cüneyt Özdemir, CHP Genel Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan bu gerginliğin perde arkasını açıkladı. 

Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi arasında seçim sürecinden itibaren anlaşmazlık olduğunu belirten Cüneyt Özdemir "Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi arasında bir itiş kakış yaşanıyor. Nedir bu itiş kakış; Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi İstanbul'u paylaşamıyor, diyeyim ben size. Seçimleri paylaşamadılar. Lafın ortasından söylüyorum, bunları Murat Ongun'dan duyamazsınız!" dedi

Kadroları paylaşamadılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak yeni atamalar konusunda CHP Genel Merkezi ve İmamoğlu arasında anlaşmazlıklar olduğu bilgisini paylaşan Cüneyt Özdemir açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Neyi paylaşamıyorlar, şimdi bir sürü kadro alınacak değil mi? Bu kadrolara CHP Genel Merkezi diyor ki bizim adamlarımızı ata, İmamoğlu da diyor ki ben sizin adamlarınızı atamayacağım kendi adamlarımı atayacağım, kavga bu!

CHP'deki bu kavga ne olur, sonunu kurultay belirler? Bir bakmışsınız ipler atılmış, yarın bu kavga daha da büyürse kadrolar değişirse, kadrolarda çok ilginç değişiklikler görürsek İmamoğlu'nun çevresinde ya da CHP'de, bilin ki temelinde bu kavga yatıyor.

İmamoğlu diyor ki; 'Ben seçildim kardeşim benim kadromla yöneteceğim', CHP diyor ki; 'Bir dakika sen CHP'nin adayıydın bizim istediklerimizle yöneteceksin.', tartışma bu kadar."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar