GÜNCEL

Cumhuriyet'te sular durulmuyor! Bir istifa kararı daha...

8 çalışanın işine son verildiği Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın ayrılığının ardından bir üst düzey isimden daha istifa kararı geldi.

Cumhuriyet'te sular durulmuyor! Bir istifa kararı daha...

Cumhuriyet gazetesinde, 8 sendikalı gazetecinin işten çıkarılması ile birlikte başlayan krizde bugün yeni perde yaşandı. MedyaRadar’ın aktardığı habere göre Orhan Bursalı, gazetedeki Yayın Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun kararıyla dün görevinden alınan ve yayın baş danışmanlığına atanmasına karar verilen Aykut Küçükkaya’nın da ayrılık kararı aldığı ortaya çıktı. Küçükkaya’nın, söz konusu kararını saat 14.00'te açıklaması bekleniyor.

Aykut Küçükkaya’nın yerine vekaleten Yayın Koordinatörü Serkan Ozan atanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde 8 kişi geçtiğimiz günlerde işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılmaların gazeteyle sendika arasında yapılan toplu sözleşmenin ardından gelmesi ise manidar bulunmuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Cumhuriyet yönetimini sendika üyesi çalışanları işten atmakla suçlamış ve sendikal haklara karşı bir tutum alındığını öne sürmüştü. Gazete önünde protesto gösterisi düzenleyen TGS'lilere Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın da destek vermesi dikkat çekmişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken dün, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun kararıyla görevinden alınarak, yayın baş danışmanlığına atandı. Yerine ise vekaleten Yayın Koordinatörü Serkan Ozan getirildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar