GÜNDEM

Cumhuriyet'e operasyon haberini dünya nasıl gördü?

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bu sabah başlatılan operasyonu dünyaya ilk servis eden uluslararası ajans Reuters oldu.

Cumhuriyet'e operasyon haberini dünya nasıl gördü?

İngiliz haber ajansı, ‘son dakika’ gelişmesi olarak duyurduğu haberinde, “Haber televizyonlarında yer alan habere göre gazetenin yazar ve yöneticilerinin evleri aranıyor” ifadesi yer aldı.

Fransız AFP haber ajansı da ‘sıcak gelişme’ olarak duyurduğu haberinde, “Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun gözaltına alındığını” aktardı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye Direktörü Emma Sinclair-Webb, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Başka türlüsü kalmadığından… Hükümet yanlısı Türk medyası: PKK/Gülen bağlantıları iddiasıyla yayın yönetmeni dâhil Cumhuriyet gazetesinin 13 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi” yazdı.

Uluslararası ajans ve medya kuruluşları için çalışan gazeteciler, sosyal medya hesaplarından Cumhuriyet’e yönelik operasyona ilişkin mesajlar paylaşıyor.

Operasyon kapmasında Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Musa Kart ve Mustafa Kemal Güngör ile yazar Hikmet Çetinkaya'nın evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Akın Atalay yurtdışında olduğu için hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Gözaltı listesinde gazetenin yazar ve yöneticilerinin de bulunduğu 13 kişinin isminin olduğu öğrenildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar