KULİS

Cumhuriyet yeni yazarı Ahmet İnsel'i bakın nasıl duyurdu

Cumhuriyet, bugün birinci sayfasında Ahmet İnsel'in yazar kadrosuna katıldığını duyurdu.

Cumhuriyet yeni yazarı Ahmet İnsel'i bakın nasıl duyurdu
Radikal'de 15 yıl köşe yazarlığı yapan Ahmet İnsel, geçtiğimiz hafta okurlarına başka bir mecrada yazmak için veda etmişti.

İnsal'in Cumhuriyet gazetesi kadrosuna katılacağı kulislerde konuşuluyordu. Gerçekten de Cumhuriyet, bugün birinci sayfasında Ahmet İnsel'in yazar kadrosuna katıldığını duyurdu.

Gazetede İnsel'in fotoğrafını 'Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyorlar. Ahmet İnsel yakında yazılarına başlıyor' ifadeleriyle duyurdu.

Cumhuriyet gazetesinin yazarları arasına katılan Nuray Mert de dün ilk kez gazetenin okuruyla buluşmuştu.

Gazetenin Kemalist-Ulusalcı yazarları ise Nuray Mert ve Ahmet İnsel gibi isimlerin kadroya katılmasından rahatsızlıklarını belli etmeye başladılar. Mine Kırıkkanat, Ulusal Kanal'daki bir programda şöyle konuşmuştu:

"Bu 'Yetmez Ama Evetçiler'i niye gazeteye doldurmaya başladıklarını anlamıyorum. Niçin anlamıyorum; bütün eski Radikal kadrosu batık geminin malları. Bu hanımlarla bu adamlarla satacak olsaydı, Radikal satardı. Radikal kapandı. Göze almışlar anladığım kadarıyla; Cumhuriyet'in geleneksel laik çizgide Atatürkçü okurunu feda etmeyi... Ve feda ettikleri anlaşılıyor şimdi geldiğimiz noktada. 'Yetmez Ama Evetçiler'i doldurdular. HDP'li oldular. 'Kandırıldık' diyorlar. İçlerinden bir tanesi bile 'Yanıldım, özür dilerim' demiyor. Ve demokrat olduklarını savunuyorlar."
ÇOK OKUNANLAR