MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet yazarından CHP'nin CNN Türk boykotuna destek!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ergin Yıldızoğlu, CHP'nin muhalefet anlayışını eleştirdiği yazısında CNN Türk boykotunu destekledi ve ''kedi olalı bir fare tuttunuz'' şeklinde yorumladı.

Cumhuriyet yazarından CHP'nin CNN Türk boykotuna destek!

Bir medya kurumunun bir siyasi parti tarafından resmi açıklamalarla bpykot edilmesine hiçbir gazetecinin destek vermemesi gerekir. Bu basın özgürlüğüne de aykırı bir yaklaşım.

CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesine birçok gazeteciden tepki gelirken bazı gazeteciler ise destek verdi. 

CHP'nin boykot kararına destek veren isimlerden biri de Cumhuriyet yazarı Ergin Yıldızoğlu...

Yıldızoğlu, CHP'nin bu boykot kararını ''kedi olalı bir fare tuttu'' şeklinde yorumladı.

İşte o yazı:

İmamoğlu, II. turda, “her şey güzel olacak” gibi, her isteyenin, kendi sıkıntılarını ve umutlarını içinde görme şansı bulabileceği bir sloganla, kültürel düzeyle ekonomik düzeyi birbirine bağlayarak o büyük farkı yaratabilmişti.

Bu da bizi “CNN Türk” boykotuna getiriyor. CNN Türk, liberal eğilimli bir Amerikan kanalının markasıyla, modern görünüşüyle, Ahmet Hakan gibi tarafsızlık taklidi yapabilen liberal - İslamcı tipleriyle, laikiğin yaşam dünyasını siyasal İslamın yaşam dünyasına bağlayan bir “arayüz” olarak işlemektedir. Toplumun ancak yarısından azının rızasını alabilen bir rejimin, iç ve dış politikası ekonomi yönetimi istikrarsızdır; bekası açısından CNN Türk, tüm diğer yandaş kanallardan daha önemlidir. 

CHP eğer yine muhalefeti yarı yolda bırakmazsa CNN Türk boykotu, “meşrulaştırma makinesi” olarak çalışmaktan çıkabileceğini, gerçek bir muhalefet partisi olabileceğini gösterecektir. CHP’nin bu kararı diğer yandaş kanalları ve gazeteleri de kapsamaya başlarsa, rejimin toplumun büyük çoğunluğuyla bağlantısını koruyan “arayüz” yıkılmaya başlayacaktır. Hem de ekonomik kriz hızla derinleşirken… 

İşte o zaman, bundan sonraki rejimi konuşmaya gerçekten başlayabileceğiz. Uzun süredir ilk kez umutlu olmak istiyorum ama…

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar