GÜNDEM

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'den Fetih Suresi okunmasına "skandal" yakıştırması

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik'lere Fetih Suresi okuyarak destek olan Diyanet'i hedef alan Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, Fetih Suresi'nin okunmasını skandal olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'den Fetih Suresi okunmasına "skandal" yakıştırması

Fetih Suresi ile Mehmetçik'e destek olan Diyanet, Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'nin hedefindeydi. 

İnce, bugünkü yazısında Fetih Suresi okyarak askerleri cepheye uğurlamanın "skandal" olduğunu ifade etti. 

Surede ganimet ayetlerinin olduğunu belirten İnce'ye göre o ayetler "yağmacılık..."

İşte Fetih Suresi'ne skandal diyerek skandala imza atan İnce'nin sözleri:

Suriye Barış Pınarı Harekâtı çarşamba günü saat 16’da başladı. Keşke sorun Suriye devletiyle yapılacak diplomatik görüşmelerle barış yolunda çözüme bağlansaydı.
Her olayda kendisine önemli bir pay ayırmak peşinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Barış Pınarı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için, perşembe günü sabah namazında yurt genelinde bütün camilerde Fetih suresi okunması ve dua edilmesi talimatı verdi. Dua edilmesi çok doğal ama barış harekâtı adlı bir askeri girişim için Fetih suresinin okunması tam anlamıyla bir skandal!

***

Fetih suresi müşriklere karşı bir savaşla ilgilidir. 16. ayet öyle der: “Ya onlarla çarpışırsınız, yahut onlar Müslüman olurlar.” Türk ordusu dinsizleri Müslümanlaştırmak için mi girdi Suriye’ye. 19, 20 ve 21. ayetlerde “ganimetler”den söz edilir. Türk ordusu ganimet toplamak, yağma için mi gitti Suriye’ye? Harekât karşıtları bu talimattan haberdar olmayacak mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar