GÜNDEM

Cumhuriyet yazarı Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı!

Türk siyasi tarihinin kara lekesi olarak bilinen 27 Mayıs darbesi üzerinden tam 60 yıl geçti. Darbenin 60. yıldönümünde Cumhuriyet gazetesi yazarı Alev Coşkun skandal bir yazıya imza attı ve darbeyi haklı buldu.

Cumhuriyet yazarı Alev Coşkun'dan skandal 27 Mayıs yazısı!

27 Mayıs 1960 darbesiyle demokrasiye kara leke sürüldü. Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Alev Coşkun ise 60 yıl önceki kafanın değişmediğini bir kez daha gösterdi. 27 Mayıs'ın 12 Mart ve 12 Eylül ile aynı torbaya konulamayacağını söyleyen Coşkun, "27 Mayıs gerçekleşince, üniversite gençliğinin büyük çoğunluğu tarafından desteklendi, halk tarafından alkışlandı. "iddiasında bulundu.

"27 Mayıs, rayından çıkan demokratik sistemi yeniden doğru yola getirmek için hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlüklerine bağlı çağdaş ve demokratik bir anayasa yapmayı hedef olarak belirledi" diyerek darbeyi öven  Alev Coşkun, "12 Mart ve 12 Eylül, aldığı kararlarla 27 Mayıs’ın yarattığı özgürlükçü, demokratik düzenin karşıtı uygulamalar yapmıştır" dedi.

27 Mayıs öncesi gençlik hareketleri içerisinde, 1961 Anayasası’nın hazırlanışında Kurucu Meclis’in divan kâtibi olarak görev yaptığını ifade eden Coşkun, " Kesin olarak da idamlara karşıydık. Başbakan Menderes ve iki bakanın idam edilmeleri çok büyük bir hata, siyasal bir basiretsizliktir. 27 Mayıs 1960, getirdiği ilerici ve demokratik anayasa ile gerçek bir toplumsal değişimi ve dönüşümü simgeler. İdamlara karşıyız. Ancak Türk demokratik yaşamının anlaşılabilmesi için, muhakkak 1960 öncesinin gerçekçi ve bilimsel verilere dayanarak çözümlenmesi, analiz edilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar