GÜNDEM

Cumhuriyet tutuklamalarına itiraz reddedildi

Cumhuriyet gazetesinin 10 yönetici ve yazarının tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi.

Cumhuriyet tutuklamalarına itiraz reddedildi

 Cumhuriyet Gazetesi ve imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada tutuklanan 10 yazar ve yöneticinin tutuklanmalarına yapılan itiraz nöbetçi Sulh Ceza hakimliğince reddedildi.

Cumhuriyet gazetesi avukatları tarafından, aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek üzere 14 Kasım'da itiraz dilekçesi sunulmuştu.

Tutuklama kararlarının yansızlığını yitirdiği ve hukuksal değil, siyasi olduğu vurgulanan dilekçede, tutuklamaların kaldırılarak müvekkillerin tahliyelerine karar verilmesi talep edilmişti.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği kararının yerinde olduğu gerekçesiyle talebi reddetmiş, yasa gereği itiraz, üst mahkemeye gönderilmişti.

Ancak itirazı değerlendiren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği de tutuklulukların itirazını reddetti.

KİMLER, NİÇİN TUTUKLANMIŞTI?

Cumhuriyet Gazetesi ile Cumhuriyet Vakfının 16 yöneticisi hakkında ‘FETÖ’den yargılandığı ortaya çıkan Savcı Murat İnam’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Avukat Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Avukat Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Karikatürist Musa Kart ve Cumhuriyet Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay tutuklanmıştı.

Yazar Engin Aydın ile Hikmet Çetinkaya'nın yaşları ve sağlık durumlarını dikkate alınarak Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadeleri alınarak, haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakılmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar