KULİS

Cumhuriyet kadrosuna üç yazar daha ekledi

Geçtiğimiz hafta Nuray Mert, Ahmet İnsel ve Fazıl Say'ı yazar kadrosuna katan Cumhuriyet 3 isimle daha anlaştı.

Cumhuriyet kadrosuna üç yazar daha ekledi
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar yazar kadrosunu genişletmek için düğmeye bastı. Cumhuriyet gazetesi kadrosuna 3 yeni isim daha katılıyor.

Deneyimli diplomasi yazarı Semih İdiz ve spor yazarı Bağış Erten perşembe gününden itibaren Cumhuriyet'te köşe yazacak.

Dublin Üniversitesi Felsefe ve Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Semih İdiz CNNTürk'te diplomasi editörlüğü yaptı. Milliyet'te yıllarca dış politika ve diplomasi yazıları kaleme alan İdiz son olarak Taraf'ın yazar kadrosundaydı.

Cumhuriyet'in spor yazarları kadrosuna katılan Bağış Erten ise 1998′de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi'nde Yakın Tarih yüksek lisansını tamamladı ve iki yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra İletişim Yayınları'nda editörlük yaptı. Modern Türkiye'de Siyasi Düşünce ansiklopedisinin yayın sekreteriydi. Erten, 18 senedir düzenli olarak yazılar yazıyor. Yazıları Bizim Gazete, Ekspress, Radikal Futbol, Radikal, Tam Saha ve Four Four Two'da yayınlandı.

Cumhuriyet'in yazar kadrosuna katılan bir diğer isim ise Gürsel Göncü. Göncü son olarak Doğuş Grubu tarafından yayınına son verilen NTV Tarih dergisinin yayın yönetmenliğini yürütmüştü.

Göncü Cumhuriyet Gazetesi'nde Cumartesi günleri yayınlanacak olan tarih sayfasını hazırlayacak.

ÇOK OKUNANLAR