GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesinin Hidayet Türkoğlu yalanı ortaya çıktı

Daha önce İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili ortaya attığı asılsız haberleri ile gündeme gelen Cumhuriyet gazetesi, şimdi de TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu hedef aldı.

Cumhuriyet gazetesinin Hidayet Türkoğlu yalanı ortaya çıktı

Cumhuriyet gazetesi TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu hakkında ortaya attığı iddia asılsız çıkınca bir kez daha gündeme geldi.

Cumhuriyet gazetesindeki Siyaset Kulisi köşesinde yer alan haberde şu ifadeler yer aldı:

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Hidayet Türkoğlu’nun mevcut görevlerinden el çektirildiği ileri sürüldü. AKP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bazı isimler ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon Avro’yu Türkiye’ye getirmesini istedi. Türkoğlu, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Hidayet Türkoğlu’na Saray’daki odasını boşaltması talimatı verilirken TBF Başkanlığı’ndan da istifa etmesi istendi. Yaşanan gelişmelerin ardından Hidayet Türkoğlu’nun eşi ve çocuklarını ABD’ye gönderdiği, kendisinin de yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Türkoğlu’nun birkaç gün içinde istifasını vereceği ve yerine ise Harun Erdenay’ın getirileceği kaydedildi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise bu ifadelere twitter hesabından cevap verdi.

İşte Türkoğlu’nun cevabı:

Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum. Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar