MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet gazetesinden Cumartesi eki geliyor

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya gazetenin Kitap Dergi ve Pazar Dergi’nin ardından Cumhuriyet Cumartesi eki ile de okuyucuya merhaba diyeceğini duyurdu

Cumhuriyet gazetesinden Cumartesi eki geliyor

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya dünkü "Yazıişleri mutfağından haberler: savulun, Cumartesi eki geliyor" başlıklı yazısında gazetedeki yeniliklere değindi. Küçükkaya, Cumhuriyet Cumartesi ekini 19 Eylül'den itibaren çıkartacakları müjdesini verdi.

KADRO TAMAM

Küçükkaya, Cumhuriyet Cumartesi'nin Yayın Danışmanlığını İpek Özbey'in, Görsel Yönetmenliğini Elif Tokbay’ın, sayfa tasarımlarını ise Ece Kurtuluş Dursun’un yapacağını açıkladı.

Küçükkaya şunları kaydetti:

Cumhuriyet Cumartesi gazetemizin farklı bir yüzü olacak. Dünyanın yükünden, siyasetin ağır gündeminden bunalan okurlarımızı hafta sonları renkli, neşeli sayfalarla karşılayacağız. Tabii ki Türkiye’nin fikir gazetesi olarak yine de sizleri derin düşüncelere daldıracağız...

İlk hafta kapakta Türk sinemasının unutulmaz ismi Müjde Ar var... Değerli meslektaşımız Fatih Türkmenoğlu, Müjde Ar’la Bodrum’da buluştu; Cumhuriyet Cumartesi için söyleşti... Hadi sizleri okumaya doyamayacağınız bu röportajdan bir bölümle buluşturayım:

“Aysel Gürel hep simit yerdi, hatırlarsın. Buzluk ağzına kadar simit doluydu. Bir gün gittim, karnım aç, ‘bir simit versene’ dedim. ‘Veremem’ dedi. ‘Bari yarım ver’ dedim. ‘Sezen’e vereceğim hepsini’ dedi. Yahu Sezen bunları nasıl yiyecek? ‘Olsun, bir senede yer, o bulup alamaz’ dedi. Ona çok zaafı vardı. ‘Hastanede sizi karıştırdılar’ diyordu.”

Z KUŞAĞI DA DÜŞÜNÜLDÜ

Ekim ayı içerisinde ayda bir dört sayfamızı gençlere, Z kuşağına, üniversitelere ayıracağız... Ekimizi, Figen Atalay’ın editörlüğünde üniversiteli gençlerimizle birlikte hazırlayacağız. Bu 4 sayfalık ekimizde “yazın sayfası” da yer alacak... Üniversite öğrencileri kısa öykü (en çok 4 bin vuruş), deneme (en çok 4 bin vuruş) ve şiirlerini (en çok bir daktilo sayfası tutan), ad, soyad, hangi üniversite ve fakültede okuduklarını belirterek ikkansu@gmail.com adresine gönderebilecekler. Gönderilen yapıtlar; Işık Kansu’nun eşgüdümünde, Özcan Karabulut (öykü), Ferruh Tunç (şiir) ve Öner Yağcı’dan (deneme) oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunanlar gençlik ekinin “Genç Yazın” başlıklı sayfasında yayımlanacak...

Özel haberlerimizle, yazı dizilerimizle Türkiye’nin gündemini belirlemeye, ışık tutmaya devam edeceğiz. Yeni eklerimizle ve gençlere yönelik sayfalarımızla okurumuzu her gün daha dolu bir içerikle buluşturmak istiyoruz. Ve ekim ayında büyük bir sürprize hazırlanıyoruz!..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar