GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesinde büyük kriz! Alp Erinç Yeldan Özge Mumcu Aybars yazılarına son verdi

Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar dönemi ile ilgili yapılan açıklama sonrası Alp Erinç Yeldan ve Özge Mumcu Aybars köşe yazılarına son verdi.

Cumhuriyet gazetesinde büyük kriz! Alp Erinç Yeldan Özge Mumcu Aybars  yazılarına son verdi

Cumhuriyet gazetesinden 'Açıklama' başlığıyla yayınlanan ve Can Dündar dönemine ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu açıklama sonrası kriz giderek tırmanıyor.

Uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinde yer alan Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan 'açıklama' yazısını eleştirerek yazılarına son verdiğini kamuoyunu duyurdu. Yeldan, "Cumhuriyet'de dün yer alan “açıklama” yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır.Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet'in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim." dedi.

Yeldan'ın ardından bir açıklama da katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars'tan geldi. Aybars, "Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar