KULİS

Cumhuriyet gazetesi hangi yazarları transfer edecek?

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni olarak Can Dündar’ın ismini duyurdu. Peki yeni Yayın Yönetmeni'nin ilk transferi kim olacak?

Cumhuriyet gazetesi hangi yazarları transfer edecek?

GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni olarak Can Dündar’ın ismini duyurdu. 

Akın Atalay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu oybirliğiyle aldığı karar uyarınca Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine Can Dündar atanmıştır” dedi.

Genel Yayın Yönetmeninin Yardımcılığı görevine ise Tahir Özyurtseven’in atandığı da duyuruldu.

Gazeteci Oray Eğin, ABD'den Odatv'ye yazdığı yazısında gelen yayın yönetmenliği koltuğuna Gazeteci Can Dündar'ın oturacağını dün açıklamıştı.

Eğin yazısında "Vakıf kafasındaki ismi buldu: Can Dündar. Yakında Cumhuriyet'in başına Can Dündar'ın geleceğini söylüyor gazetenin içinden kaynaklar. Gazetenin haber çizgisi Can Dündar'ın 17 aralık yolsuzluk skandalına dair yazı dizileri ve savcıyla yaptığı röportajlara benzer bir çizgide olacak. Dündar'ın gazeteye ilk getireceği isim Tahir Özyurtseven olacak" ifadelerine yer vermişti.

Eğin dünkü yazısında başka isimlerin de gazeteye transfer olacağını ileri sürmüştü. İşte o isimler:

VAKIF KAFASINDAKİ İSMİ BULDU

Vakıf kafasındaki ismi buldu: Can Dündar.

Yakında Cumhuriyet’in başına Can Dündar’ın geleceğini söylüyor gazetenin içinden kaynaklar. Gazetenin haber çizgisi Can Dündar’ın 17 aralık yolsuzluk skandalına dair yazı dizileri ve savcıyla yaptığı röportajlara benzer bir çizgide olacak.

Bitmedi…

Utku Çakırözer’e kendi yazıişleri elemanlarıyla çalışma fırsatını vermemişti Vakıf. Şimdi Can Dündar’a ‘carte blanche’ sunuldu ve istediği isimlerle yazıişlerini yönetmesi vaat edildi.

Dündar’ın gazeteye ilk getireceği isim Tahir Özyurtseven olacak. Milliyet yazıişlerinde yıllarca çalışan Özyurtseven en son hüsranla biten Artı 1 macerasında da Can Dündar’la birlikteydi.

HÜRRİYET VE HABERTÜRK'ÜN MUTFAĞINI YÖNETEN DOĞAN SATMIŞ

Habertürk’teki görevine son verilen Doğan Satmış da Can Dündar’ın ikinci sağ kolu olacak. Yıllarca Hürriyet ve Habertürk’te mutfağı yöneten Satmış şimdi Cumhuriyet’te görev alacak.

Can Dündar’ın gelişiyle birlikte yazarlar da değişecek. Ulusalcı tayfanın büyük ölçüde tasfiye edilmesi bekleniyor. Işık Kansu’nun görevine son verilmesinden sonra Cumhuriyet’ten başka yazarlar da gönderilecek.

LİBERAL KALEMLER NURAY MERT VE AHMET İNSEL

Yerlerine ise Nuray Mert ve Ahmet İnsel gibi liberal kalemler düşünülüyor.

Öte yandan Vakfın gelenekçi tarafındaki üyeler de boş durmuyor. Kısa sürede İlhan Selçuk-Hasan Cemal döneminde olduğu gibi bir ayrışmanın yaşanacağı ve Vakfın bazı üyelerinin kazan kaldıracağı tahmin ediliyor. Oylamaların dondurulup operasyonların geçersiz kılınacağı da.

ÇOK OKUNANLAR