GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesi davasında 7 tahliye çıktı...

Davanın beşinci gününde mahkeme ilk ara kararını verdi... Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay tahliye edildi... Duruşma 11 Eylül'e ertelendi..

Cumhuriyet gazetesi davasında 7 tahliye çıktı...

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı FETÖ davasında savunmaların bitmesinin ardından savcı 5 kişinin tahliyesini istedi, mahkeme 7 kişinin tahliyesine karar verdi...

Duruşma 11 Eylül tarihine ertelendi...

Duruşma savcısı Hasan Bölükbaşı 7 gazeteci için tutukluluk hallerinin devamını talep ederken, 5 tutuklu gazeteci için tahliye talep etmişti...

7 İSİM TAHLİYE OLDU....

Mahkeme heyeti ise 7 gazeteci hakkında tahliye kararı verdi...

Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay'ın tahliye edilirken, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Kemal Aydoğdu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi..

BUGÜN NELER OLDU...

Sabah saat 10.30'da yeniden başlayan davada avukatlar savunmalarını tamamlayıp talepte bulundu.

Duruşma devam ederken gazeteciler ve sanatçılar da Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbetine ve Cumhuriyet Okuma Eylemi yaptı...

BERAAT TALEBİNİ MAHKEME BAŞKANI REDDETTİ

Cumhuriyet gazetesi avukatı Ali Rıza Dizdar savunmasında "Bu dosyada kişilerin özgürlüğünün kısıtlanmasını gerektiren herhangi bir delil toplanmamıştır. Derhal beraat verilmeli" dedi.

​Mahkeme Başkanı talebi reddetti. Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ, "Mahkeme başkanı, derhal beraat koşullarının oluşmadığını, yargılamanın devamını gerektiren olgular olduğunu söyledi" paylaşımında bulundu.

SAVCI KİMLER İÇİN TAHLİYE KİMLER İÇİN TUTUKLULUĞA DEVAM İSTEDİ?

"Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasında avukatların savunmalarının ardından Savcı Hacı Hasan Bölükbaşı mütalaasını verdi.

Savcı mütalaasında Akın Atalay, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Hakan Kara ve Ahmet Şık'ın tutukluluk hâlinin devamını; Güray Öz, Turhan Günay, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku ve  Musa Kart'ın ise tahliyesini istedi. 

AHMET ŞIK HAKKINDA 'SAVUNMASI' NEDENİYLE SUÇ DUYURUSU TALEP ETTİ...

Bölükbaşı ayrıca, "esasa ve savunmaya ilişkin olmayan, Türkiye Cumhuriyeti ve yargı organları açısından suç unsuru bulunduran ifadeleri nedeniyle" Ahmet Şık hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti; tutukluluğun devamı talebini de "kuvvetli suç şüphesi, delillerin toplanmaması ve delilleri karartma şüphesi"ne dayandırdı.

Mahkeme heyeti, karar için ara verdi...

Kararın açıklanması bekleniyor...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar