DİZİ DÜNYASI

Cumhuriyet dönemi Türk ulusunu anlatan Pakistan yapımı Gawah Rehna filmi 2020'de vizyonda

Pakistan'daki İngiliz hegemonyasını anlatan Gawah Rehna isimli film 2020'de gösterime girecek. Cumhutiyet'in kuruluş yıllarındaki Türk ulusunu anlatan filmde bir de Türk oyuncu yer alıyor.

Cumhuriyet dönemi Türk ulusunu anlatan Pakistan yapımı Gawah Rehna filmi 2020'de vizyonda

Türkçe 'Şahit Ol' anlamına gelen 'Gawah Rehna' filminin kısa süre sonra gösterime gireceğini duyurmak için basın toplantısı düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ulusunu anlatan film, 2020'de Türkiye ve Pakistan'da gösterime girecek.

ATATÜRK VE TÜRK MİLLETİNİ ANLATIYOR

Yönetmen ve senaristliğini Tahir Mahmood, yapımcılığını da Kashif Ismail'in üslendiği film, şuan Pakistan'ı oluşturan bölgede İngiliz egemenliğinin zirvede olduğu 1920 yılı dönemini anlatıyor. Bölgede yaşayan zamanın müslümanları, İngiliz egemenliğine karşı gelerek emperyalist güçlere karşı mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk ve cesur Türk ulusuna yardım etmek için büyük bir hareket başlattılar. Bu film, Gazi Mustafa Kemal ve Türk ulusunu büyük bir onurla anlatıyor.

Gawah Rehna filmi, Türkiye ve Pakistan'da Mart 2020'de yayınlanacak. Filmde Qavi Khan aktar gibi bir efsane oyuncu dahil olmak üzere Emmad Irfani, Ghana Ali, Rabya Kulsoom, Rehan Nazim, gibi oyuncular rol alıyor. Bunun yanı sıra Çok yetenekli bir Türk oyuncu olan Mert Şişmanlar da filmde çok önemli bir karakteri canlandıracak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar