GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hürriyet'in attığı manşet terbiyesizliktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet gazetesinin "Karargah rahatsız" manşeti için, "Terbiyesizliktir, seviyesizliktir" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hürriyet'in attığı manşet terbiyesizliktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hürriyet gazetesinin 'Karargah Rahatsız' manşeti için "çirkin", "terbiyesizlik" ve "seviyesizlik" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pikastan ziyareti öncesi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la birlikte kameralar karşısına geçti ve Hürriyet'in haberini bombaladı. 

Gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: 

ATILAN BAŞLIK TERBİYESİZLİKTİR, SEVİYESİZLİKTİR

"Bunu da Genelkurmay Başkanımızla görüştük. Biraz sonra kendileri bu konuyla ilgili biraz daha detaylı teferruatlı açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklar.

İsmini verdiğimiz bu gazetede ön sayfada atılan bu başlık, içeride atılan bu başlık çok çok daha çirkindi. Karargah rahatsız gibi ifadeler bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı da haydi haydi rahatsız etmiştir. Biz aynı vücudun azaları gibiyiz.

Bunlar bizleri ciddi manada üzmektedir. Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bir dönemde bu tür yaklaşımları, ben kusura bakmasınlar affedilir bulmuyorum.

Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz.

Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur.

Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini de ağır ödeyecektir. Bizler şu anda ekonomik zirve toplantısına gidiyoruz. Birçok konuyu görüşeceğimiz zirvedir.

Bunun içinde savunma vardır, ekonominin, ticaretin birçok alanı vardır, bunun yanında turizm vardır her şey vardır. Bunları biz görüşürken bu işin sorumlusu olan kişilerin bizim yanımızda olmasından daha tabii, daha doğal ne olabilir, bu ne densiz bir yaklaşımdır, böyle bir şey olabilir mi?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar