GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haluk Koç'u atasa bu kadar tepki olur muydu?

Ahu Özyurt moderatörlüğündeki 'Sağlı Sollu' programına konuk olan Hadi Özışık, son günlerde gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi olaylarını değerlendirdi. Özışık, olayların siyasi ayağına dikkat çekerek, Haluk Koç'un atanmış olması karşısında bu olayların hiçbirinin bugün tartışma konusu bile olmayacağını ifade etti.

Bu akşam TV 100 kanalında yayınlanan Ahu Özyurt moderatörlüğündeki 'Sağlı Sollu' programına konuk olan İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, yaptığı açıklamalarla bir süredir ülke gündeminden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi olaylarına ışık tuttu. Yaşanılan eylemlerin temelinde yatan siyasi yaklaşımlara dikkat çeken Özışık, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan rektör atamasına yönelik eleştirilerin, aslında ''bizden olmayan birinin rektör olarak atanmış olması'' şeklindeki bir düşünce perspektifinden meydana geldiğini öne sürdü. 

Hadi Özışık, açıklamalarına karşı çıkan konuklardan Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır'a siyasi olarak eleştirilerin AK Parti karşıtlığı üzerinden şekillenmekte olduğunu belirtti. Özışık, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %52 oy alan ve bu hakkı elde eden kişi, yeni anayasaya göre anayasada hakkı olan,  bu atamaları kendisi yapan bir kişi, iradesini kullanmış atamış, bu iradesine karşı 'ben onu istemiyorum, öbürünü istemiyorum' sen ne istiyorsun! Recep Tayip Erdoğan, Haluk Koç'u oraya atamış olsaydı bugün bu tartışma olmayacaktı'' dedi. 

  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar