GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğruladı: En Düşük Emekli Maaşı İçin 7500 TL'de Anlaşıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada emeklileri sevindirecek bir haber verdi. En düşük emekli maaşı 5500 TL'den 7500 TL'ye çıktı. Peki diğer emekliler kaç TL zam alacak? Emekliye maaşı yüzde kaç artacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğruladı: En Düşük Emekli Maaşı İçin 7500 TL'de Anlaşıldı!

Emeklilere ödenecek yeni maaş belli oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada emekli maaşının yükseltilmesine yönelik çalışmalarda bulunduklarından söz etmişti. Bu gelişmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi ve doğruladı. Emekliye ödenecek en düşük maaş kaç TL oldu?

Emekli Maaşı 7500 TL'ye Çıkarıldı

Gelen bilgiyle beraber emekli maaşının en düşük 7500 TL olması kararlaştırıldı. Bu da eski emekli maaşına göre 2000 TL'lik bir artışı kapsıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

Maaşlar %36 Artacak!

Emekli maaşının ortalama %36 artacağı vurgulanıyor. 2000 TL'lik artışın yüzdesel olarak buna karşılık geldiğini belirtelim. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelemesiyle birlikte asgari ücret ve memur maaşında da bir artış meydana gelecek mi bunu yakın zaman öğreneceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar