GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti yönetimi ve kabinede değişikliğe gidiyor flaş iddia

2023 seçimlerine şimdiden kolları sıvayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti yönetiminde ve kabinede değişikliğe gideceği konuşuluyor. Dikkat çeken iddiayı Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti yönetimi ve kabinede değişikliğe gidiyor flaş iddia

AK Parti İstanbul il başkanı değişiyor. Bayram Şenocak yerine yeni adayın Osman Nuri Kabaktepe'nin olması partide ve hükümette daha büyük değişimlerin sinyali olarak görülüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP yönetiminde ve kabinede değişikliğe gideceğini iddia etti. 

İşte o yazı... 

Erdoğan’ın bu değişikliklerle reformlara ve ekonomiye ağırlık vererek, 2023 yılına da hazırlık yapacağı konuşuluyor. Avrupa Birliği ve ABD’ye, onlardan gelen tüm olumsuz adımlara rağmen “kazan-kazan” formülüne dayalı, iyi ilişkiler kurulmak istendiği mesajı veriliyor. Batı’nın Türkiye’den insan hakları ve demokrasi konusunda somut adımlar görmek istediği de biliniyor. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte İnsan Hakları Eylem Planı’nın açıklanması bekleniyor.

KISIM KISIM MECLİS’E GELECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Sadece yargı, adalet anlamında değil, toplumun her alanında, her kesiminde insan ve haklarını nasıl geliştiririz, bunlarla ilgili ekonomi çevreleri ile, sivil toplum kuruluşları ile konuştuk, siyasi partilerle Meclis’te ilgili komisyonlarla bir araya geldik. Herkesi dinledik. Bunun sunumlarını yetkili organlarda da yaptık ve çok kabul gördü. Son takvim açıklama sürecindeyiz, yakında kamuoyuyla, milletimizle bunlar paylaşılacak. Daha özgürlükçü bir eylem planını ortaya çıkaracağız” demişti. Son şekli verilmekte olan İnsan Hakları Eylem Planı’nın 9 amacı ve bu 9 amacın ayrı ayrı 49 hedefi bulunuyor. Hayata geçirilmesi için ise yaklaşık 128 kanunda değişiklik yapılması öngörülüyor. Meclis’e kısım kısım getirilmesi planlanıyor.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar