GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Ödemeler Hesaplara mı Yatacak? 10 bin TL Ödeme Kimlere Yapılıyor Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen haberle birlikte ödemelerin en kısa sürede yapılacağı vurgulanmıştı. Peki bu ödemeler kimleri kapsıyor? 10 bin TL destek parası hesaplara mı yatırılacak yoksa nakit olarak mı verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Ödemeler Hesaplara mı Yatacak? 10 bin TL Ödeme Kimlere Yapılıyor Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada 10 bin TL'lik ödeme konusuna da değindi. Deprem bölgesinde zor zamanlar yaşayan vatandaşlar için çalışmaların sürdüğünü ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bin TL'lik yardıma ilişkin de detay verdi. Öte yandan konaklama yardımları için Antalya'daki oteller ile irtibatta olunduğunu da ekledi.

10 bin TL Ödeme Yapılacak!

Depremzedeler için 10 bin TL'lik ödeme yapılacağı ifade edildi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Malatya, Adıyaman, Osmaniye gibi şehirlerimizde meydana gelen depremde devletin destek çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı, açıklamasında "Şu an itibarıyla Hazine ve Maliye’den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemizi onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık.

10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda hükumet olarak ulaştıracağız ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz" dedi. Öte yandan ödemelerin hesaplara mı yatırılacağı yoksa nakit olarak mı ödeneceği konusunda tam olarak bir detay verilmiş değil. Ancak yakın zamanda bu konuya ilişkin de bir parantez açılması bekleniyor.

Otellerde Konaklama İmkanı Sağlanacak

Oteller ile iribatta olunduğu ifade edildi ve bu doğrultuda konaklama hizmetinin de sağlanacağı vurgulandı. Çadırda barınmak istemeyenler için otel seçeneği de sunuldu. Öte yandan AFAD ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları da durmaksızın devam ediyor. Depremin ilk yaşandığı andan bu yana durmaksızın çalışılmakta. Depremdeki son gelişmelerle birlikte sağlanacak destekler ise anlık olarak buradan duyuruluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar