GÜNDEM

Cuma Obuz: Elverişli günah keçisi: İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar, açıklamalar gelmeye devam ederken; Gazeteciler yazarı Cuma Obuz da bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi'nin 75 maddeden oluştuğunu, sözleşme üzerine söylem geliştiren çoğu kişinin sözleşmeden bihaber ya da yanlış yorumlar çıkardığını maddeler halinde sıraladı.

Cuma Obuz: Elverişli günah keçisi: İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Gazeteciler yazarı Cuma Obuz da bugünkü yazısında ülke, aile, gençlik, medeniyet, ahlak ve edebin elden gittiğine yönelik söylem üretenlerin hedef tahtasında son dönemde İstanbul Sözleşmesi'nin olduğunu belirterek sözlerine şu satırları ekledi "Hoş, bu söylemi üretenler için her dönem bir dış etken veya hedef vardır. Olmalıdır, çünkü olmazsa söylem üretemezler. Çünkü başka konuları, üretecek değerleri yoktur. Bu yüzden boyuna tüketirler."

İstanbul Sözleşmesi'nin günah keçisi olarak ilan edildiğini ifade eden Obuz, "Neden günah keçisi diyorum biraz açayım. Birincisi ülkenin de ailenin de gençlerimizin de elden gittiği yoktur. Ülkemiz olanca sıkıntıya rağmen ayakta, aile mekanizması olanca dejenerasyona rağmen sağlam, gençlerimiz olanca probleme rağmen yerinde." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar