GÜNDEM

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Enes Kara çıkışı! 'Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın' 'Sübyancılık var mı?'

ELAZIĞ'da tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın cemaat evide intihar etmesiyle ilgili Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den çarpıcı açıklamalar geldi. "Yurtlar denetlenmeli" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "tarikatlar ve cemaatler kapatılsın" talepleri için de "Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın. Herkes merdiven altı" deyip topa tuttu...

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Enes Kara çıkışı! 'Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın' 'Sübyancılık var mı?'

Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın “yurt” adı altında kaldığı cemaat evinde intihar etmesinin ardından Cübbeli Ahmet Hoca'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Cübbeli Ahlmet Hoca hem tarikat ve cemaatleri hem de "tarikat ve cemaatler kapatılsın" diyenleri topa tuttu. Devletin yurtları yetmediği için ailelerin çocuklarını güvendikleri yurtlara yerleştirdiğini belirten Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklalarından satır başları şöyle:

Hiçbir yerde teftiş yok! Gidip çocuklara sormuyorlar...

- O zaman yapılması gereken bu yurtların denetiminin yapılması. Hiçbir yerde teftiş yok. Gidilip çocuklara ‘Memnun musunuz?' diye sorulmuyor.

- Anne-babalara da bu konuda görev düşüyor. Elazığ'daki yurt ya da ev denilen yerle ilgili özel bilgim yok. O yüzden yorum yapamıyorum.

- Ana, babalara çok iş düşüyor çocuklarını nereye verirlerse izlesinler. Çocuğu kazanmak istiyorsak bu şekil devam edilmeli. 

Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın

- Tarikatlar kapatılsın" diyorlar... Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın. Herkes merdiven altı bir yerde iş yapıyor. Resmi olsa teftişe tabi olunur ama resmi değil.

- Resmi olanları ne kadar teftiş ediliyor, teftiş için heyet kim? Hadisi inkar eden adam var. O zaman diyor ki ‘Beni bu mu teftiş edecek?'

Tarikatlara daha çok denetim yapılmalı! ‘Sübyancılık var mı' diye

- Şimdi tarikatın kurumsallaşmış durumu yok. Dernek, vakıf altında faaliyet gösteriyor. Burada da vakıflar müfettişlerine, dernekler masalarına iş düşüyor. Mutlaka denetim yapması lazım.

- Tarikat adı altında olanlara daha çok denetim yapmalı. ‘Irz düşmanlığı, sübyancılık var mı, haşa af edersin kadın işi var mı' diye daha çok denetlenmeli. Günümüzde kimse ‘Ben tarikatım' demiyor…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum