POLEMİK

"Çok ama çok ayıp ettin Hayrettin Karaman..."

Hayrettin Karaman'ın sigara içen başörtülü kadınlarla ilgili yazdığı tartışmalı yazıya Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da tepki gösterdi: Günümüz uleması kadın konusunda eskinin ulamasına göre biraz daha saygısız, biraz daha hunhar..."

"Çok ama çok ayıp ettin Hayrettin Karaman..."

Yeni Şafak gazetesi yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman, “Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın. Benden ümidinizi kesmeyin. Sizinle paylaşacak çok şeyim var.” diye yazdı...

Dün gün boyu tartışılan yazıya bugün Ahmet Hakan'dan tepki geldi...

SİGARA İÇİN BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR ERKEKLERE SİNYAL Mİ VERİYOR?

Hayrettin Karaman'a göre, "dindar bir erkek sigara içerse sağlığına zarar vermiş, dindar bir kadınının sigara içmesi durumunda erkeklere sinyal çakmış olduğunu" belirten Ahmet Hakan, şöyle devam etti: “Sizinle paylaşacak çok şeyim var” cümlesinde rezil mi rezil imaya lütfen dikkat! Ayıp, ayıp!...

HAYRETTİN KARAMANLAR ELİYLE...

"Tarih boyunca hep erkek egemen bir bakışla yorumlanan din, bugün de erkek egemen bakışla yorumlanıyor. Hayrettin Karaman’lar eliyle..." diyen Ahmet Hakan yazısını da şöyle bitirid:

"Aradaki tek fark şu: Bugünün uleması 'kadın' konusunda eskilere oranla... Biraz daha saygısız, biraz daha hunhar ve biraz daha aşağılayıcı..."

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar