DİZİ DÜNYASI

Çocukluk dizisine uzman eleştirisi

Fragmanında yetiştirme yurtlarındaki çocukları rencide ettiği gerekçesiyle yoğun eleştiri alan ve adı "Çocukluk" olarak değiştirilen Kimsesizler dizisi, değişen ismiyle yayınlanmaya devam ediyor. Dizi, halen eleştirilerin odağında.

Çocukluk dizisine uzman eleştirisi

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, "Çocukluk" dizisine yönelik bir uzman eleştirisini bugünkü köşesine taşıdı:

FOX'un yeni dizisi Kimsesizler'in fragmanında yer alan ve esirgeme kurumlarında yetişen çocukları rencide eden diyaloglar büyük tepki çekmişti. Çareyi, o fragmanı geri çekip, dizinin ismini de Çocukluk diye değiştirmekte bulmuşlardı. Ancak dizide olan bitenler, izleyicinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Bu kez söz, uzun yıllar bu tür kurumlarda yönetici olarak çalışan Kahraman Eroğlu'nda:

"Çocukluk dizisinin fragmanını izleyip çocukları rencide eden, sosyal hizmetlerdeki evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerini yanlış anlatan ifadelere sosyal hizmet uzmanları olarak tepki verdikten sonra sadece ismi değişti. İki hafta doğru eleştirmek amacıyla diziyi izledim. Çocukların psikososyal yönden rol almalarının uygun olmadığı, çocuk evinde kalan çocukların okulda hırsızlıkla itham edilmelerinde başlarında olan yöneticinin çocukları korumak bir yana, çocukları aşağılayıcı tavırlarda bulunduğu, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerinin dünya sosyal hizmet etik değerlerine uygun olmayan bir biçimde verildiği, çocukların aile yanlarındaki denetimlerinin yapılış biçimlerinde yanlışlıklar yapıldığı düşüncesi ile çocukları korumaktan sorumlu olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın programı izleyerek müdahale etmelerini bekliyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar