GÜNDEM

Çocuklu Ailelere 3038 TL Yardım Parası! Çocuğunuzun İhtiyaçlarını Devlet Karşılıyor!

Bakanlığın çocuklar için verdiği SED ödemelerinde artış yaşandı. 2023 yılında verilen 3038 TL destek parasından çocuklu aileler yararlanabilecek. Üstelik çocuğunuzun eğitim ve sosyal destek hakkını bu nakit ödeme ile karşılamanız mümkün. İşte SED parası için başvuru nasıl yapılır sorusunun yanıtı...

Çocuklu Ailelere 3038 TL Yardım Parası! Çocuğunuzun İhtiyaçlarını Devlet Karşılıyor!

Bakanlık, başvuru yapan ve uygun görülen çocuklu ailelere SED ödemesi gerçekleştirmekte. Çocuğun eğitim ve sosyal harcamaları için kullanılması gereken destek parası konusunda ne biliyoruz? Kimlerin başvuru yapabileceği ve başvurunun hangi kanal üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda merak edilenleri aktardık.

Çocuklara Özel 3038 TL Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vermekte olduğu "Sosyal ve Ekonomik Destek" düzenli olarak hesaplara yatırılmaktadır. SED ödemelerinin bu kadar önemli olmasının nedeni de ailelerin çocukları için kullanabileceği bir destek parası verilmesinden kaynaklanıyor. 2023 yılında SED ödemesi kaç TL oldu? En son Bakan Derya Yanık'ın açıklamasında yeni yıl ile birlikte zamlandığı belirtilmişti.

2023 SED Ödemesi Kaç TL?

2023 yılı SED ödemesinin 3038 TL'ye yükseltildiği belirtildi. Bu bağlamda çocukların alabileceği destek parası için ailelerin veli olarak başvuruda bulunması gerekiyor. Çocuğunuzun eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamanız adına bu başvuruda bulunmanız büyük öneme sahip.

e-Devlet'ten Başvuru Yapabilirsiniz

e-Devlet üzerinden TC ve şifreniz ile giriş yapıp başvuru ekranına gelmelisiniz. Sosyal ve Ekonomik Destek adı altında çocuğunuz için 3038 TL ödeme yapılacak. Detaylar ve çok daha fazlasına başvuru ekranı üzerinden erişebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar