GÜNDEM

Çocuğu Olanlar PTT'den Destek Parasını Alıyor! Kimliğiyle Giden Ailelere 3295 TL Ödeniyor!

Çocuğu olan ailelere verilen destek paraları açıklandı. PTT'den kimliğiniz ile ödemeyi hemen alabilirsiniz. Başvurular internet üzerinden yapılacak. Ailelere verilen 3295 TL için aranan şartlar da duyuruldu.

Çocuğu Olanlar PTT'den Destek Parasını Alıyor! Kimliğiyle Giden Ailelere 3295 TL Ödeniyor!

Çocuk sahibi olan ailelere PTT tarafından sağlanan destek ödemeleri paylaşıldı. Eğer sizler de başvuruda bulunur ve gerekli şartları karşılarsanız ödemenizi alabilirsiniz. SED destek ödemeleri kapsamında öğrencilere büyük kolaylık sağlanıyor. Aileler, çocuklarının eğitim ve sosyal masraflarını karşılama konusunda Bakanlıktan destek alabilir. Bu doğrultuda SED ödemelerindeki güncel miktarlar ve aranan şartları da aktarıyoruz.

Çocuk Sayısına Göre de Ödeniyor!

Öte yandan çocuk sayısına göre ödeme yapıldığını da belirtelim. 1-2 çocuk sahibi aileler 350 TL, 3 çocuğu olanlar 450 TL, 4 çocuğu olanlar 550 TL ve 5 çocuk veya daha fazlasına sahip olan aileler 650 TL'lik ödemenin sahibi olacak.

Kimliğinizle Gitmeniz Yeterli!

Çocuklarınız adına ödeme alabilmek adına kimliğiniz ile PTT'ye gitmeniz yeterli olacak. Onun haricinde başvuruların e-Devlet portalı üzerinden sağlanacağını da aktaralım. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" sayfasına giriniz. Arama kısmına yazdığınızda bu sayfaya ulaşıyorsunuz. Başvuruda aranan şartlar karşılanıyorsa kabul edilecektir. Ödeme almaya bu sayede hak kazanacaksınız.

Güncel SED Ödeme Miktarları

SED ödemesi kapsamında öğrencilere toplamda 3708 TL'ye kadar ödeme yapılıyor. Okul öncesi eğitim alan çocuğunuz için 2.059,99 TL, ilköğretim okuyan çocuğunuz için 3.090,00 TL, ortaöğretimde okuyan çocuğunuz için 3.295,99 TL, yükseköğretim kurumlarında eğitim görmekte olan çocuğunuz için ise 3.708,00 TL ödeme yapılıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar