TELEVİZYON

CNN Türk'ten algı malzemesi yapılan yayına ilişkin açıklama

CNN Türk'ün termik santrallerine filtre takılmasıyla ilgili görüntülü haberini kestiler, bambaşka bir hava yaratarak servis ettiler. CNN Türk atılan iftiraya sessiz kalmadı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada algı operasyonu yapıldığı belirtildi.

CNN Türk’te Beste Uyanık’ın sunduğu ‘Günün Ekonomisi’ programında termik santrallere baca filtresi takılması yönelik yapılan haber çarpıtılarak sosyal medyaya servis edildi. Söz konusu programı sunan Uyanık, tepki yağan görüntüler için açıklama yaptı. Yayının çarpıtıldığını ve algı operasyonu yapıldığını belirten Uyanık şunları söyledi:

"ALGI OPERASYONU VAR"

Dün CNN Türk ekranlarında iki farklı termik santrale dair yayın yaptık.Amacımız termik santrallerin filtresiz çalışmasını gündeme getirerek dev işletmecilerin daha hızlı aksiyon almasını sağlamaktı ama eleştirilere maruz kaldık ve algı operasyonu var. Yayınlarımıza kesilerek servis edilerek görüntüler var. Sosyal mecralardaki görüntülerde baktığımızda bazı kısımların yer almadığını göreceksiniz.

"BİZİM HEDEFİMİZ..."

Bizim hedefimiz CNN Türk olarak termik santrallerin fitresiz olarak çalışması desteklemek değil gündeme getirerek dev firmaların çok hızlı fitre takım işleminin aksiyon alması...

NE OLDU?

CNN Türk'ün termik santrallerine filtre takılmasıyla ilgili görüntülü haberi, kesilerek "CNN Türk filtrelerin fabrikalara maliyetini haber yaptı" diye sosyal medyaya servis edildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar