KULİS

CNN Türk'te tasfiyeler başladı! İşte gönderilen isimler

Televizyon kanalındaki pek çok ismin bugün itibariyle işine son verildiği, yerlerine ise başka televizyon kanallarından yeni isimlerin transfer edilmeye başlandığı ortaya çıktı.

CNN Türk'te tasfiyeler başladı! İşte gönderilen isimler
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

CNN Türk'te Haziran ayı ile birlikte yeni bir dönem mi başlıyor? Televizyon kanalındaki pek çok ismin bugün itibariyle işine son verildiği, yerlerine ise başka televizyon kanallarından yeni isimlerin transfer edilmeye başlandığı ortaya çıktı.

CNN Türk kulislerinde konuşulanlara göre bugün itibariyle iş akdine son verilen isimler arasında kanalın Görsel Yönetmeni Hakan Durmuş, Dış Politika yorumcusu Yalım Eralp gibi isimler de var.

İŞTE İŞİNE SON VERİLEN O İSİMLER

Gazeteciler.com'un ulaştığı, sözleşmesine son verilen isimlerden bazıları şöyle:

Yalım Eralp (CNN Türk Dış Politika Yorumcusu),
Mine Özbek (Tarafsız Bölge programı Editörü),
Deniz Demir (CNN Türk Editörü),
Safiye Işıklı (CNN Türk Haber Merkezi Muhabir),
Ayda Yavuz (CNN Türk konuk koordinatörü),
Hakan Durmuş (CNN Türk görsel yönetmeni).

SAFİYE IŞIKLI GEÇEN SENE KAZA GEÇİRMİŞTİ

Bugün itibariyle iş akdine son verilen isimlerden biri olan Safiye Işıklı, geçen sene içinde İstanbul Bahçelievler'de bir kaza geçirmiş, habere giden CNN Türk aracı Tramvay tarafından ikiye bölünmüş, kazada araç içerisinde sıkışan ve ağır yaralanan CNN Türk Haber Merkezi çalışanlarından Safiye Işıklı hastanede tedavi altına alınmıştı.

KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ'NÜN DE İŞİNE SON VERİLMİŞTİ

CNN Türk geçtiğimiz günlerde de Kurumsal iletişim müdürü Ayşe Yonca Baltaoğlu'nun işine son vermişti.

YALIM ERALP KİMDİR?

1939 yılında İstanbul'da doğan Yalım Eralp, 1958 yılında New York'ta liseyi bitirdikten sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi ve 1962 yılında giriş sınavını kazandıktan sonra Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. New York Birleşmiş Milletler, Yunanistan, Roma NATO Savunma Koleji ve Brüksel NATO Türk Delegasyonunda çeşitli görevlerde bulundu. Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde Müsteşar ve Elçi Müsteşar olarak görev yaptı. 1983-87 yıllarında Ankara'da Dışişleri Sözcülüğü'nde bulundu. 1987-91 yılları arasında Hindistan'da Büyükelçilik yaptı.

Eralp 1991-1996 yılları arasında Başbakan Yılmaz ve Başbakan Çiller'e danışmanlık yaparken Dışişlerinde NATO İşleri Genel Müdürlüğü'nü yürüttü.

1996-2000 yılları arasında Viyana'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı nezdinde Türkiye Büyükelçiliği görevini yaptı.

Yalım Eralp, Eylül 2000 yılında emekliliğini istedi. Halen CNN TÜRK'te yorumculuk yapmakta, Kültür Üniversitesi'nde Uluslar arası Güncel Sorunlar ve Diplomasi dersleri vermektedir.

Eralp'in; hobileri arasında hafta sonunu Büyük Ada'da geçirerek briç oynamak, Chopin, Mozart, Haydn, Beethowen dinlemek, yüzmek ve Fransız- İtalyan filmleri seyretmek yer alıyor.

TESEV Dış Politika Kurulu Üyesi olan Yalım Eralp İngilizce ve Fransızca biliyor.


ÇOK OKUNANLAR