KULİS

CNN Türk'te işten çıkartılanların yerine kimler alındı?

Doğan Grubu'nun haber kanalı CNN Türk'te tensikat dalgası yerini transfer rüzgarına bıraktı.

CNN Türk'te işten çıkartılanların yerine kimler alındı?
Doğan Grubu'nun haber kanalı CNN Türk'te tensikat dalgası yerini transfer rüzgarına bıraktı.

Kanal aralarında Görsel Yönetmen Hakan Durmuş, Dış Politika yorumcusu Yalım Eralp'in de olduğu 6 isimle yollarını ayırmıştı. 

Ayrılanların yerine 3 deneyimli isimle anlaşma sağlandı.

Buna göre Görsel Yönetmen olarak Ceyhun Kuruoğlu, editör olarak ise Ali Obuz ve Alişer Delek CNN Türk kadrosuna katıldı.

CNN Türk'te Görsel Yönetmenlik görevine getirilen Ceyhun Kuruoğlu daha önce Habertürk TV'de şef prodüktör, atv'de ise ana haber prodüksiyon şefi olarak görev almıştı.

Editör olarak transfer edilen isimlerden Ali Obuz uzun yıllar bir çok gazetede başarılı işlere imza attı.Bir süre Star TV Ankara Haber Merkezi’nde editör olarak çalıştı.Daha sonra Erdoğan Aktaş ile birlikte Habertürk’'e geçti. TRT Türk’ün kuruluşunda One Haber Ajansı’nda Yurt Dışı Bürolar editörlüğünü üstlenen Ali Obuz, ardındanr NTV editör masasında görev aldı.

1 Şubat 2011 tarihinde Atv haber kanalı Ankara Haber Müdürü olan Obuz'la kanalın yolları 2014 yılında ayrıldı.Obuz bu ayrılığın ardından TRT Spor'da "Spora Dair" isimli programın koordinatörlüğünü yürütmüştü. 

Editörlük görevine getirilen bir diğer isim olan Alişer Delek ise , 2000 yılında Mahmut Övür yönetimindeki Kanal 6 Televizyonunda Dış Haberlerde stajyer olarak meslek hayatına başladı. Kanal, 3 ay sonra el değiştirdi. Daha sonra Star Televizyonu'nda işe başlayan Alişer Delek, 2003 Mart ayında Irak İşgali'nin başladığı gün CNN Türk haber kanalında göreve başladı. 2009 Mart ayında buradaki görevinden istifa etti. CNN Türk'te görev yaptığı süre içerisinde, Kosova, Kuzey Irak, Kıbrıs'tan gelişmeleri aktardı. Türkiye'de Ergenekon Davası, İstanbul'da 1 Mayıs gibi sıcak gündemi takip etti. 2009 Mart ayında One Haber Ajansıyla yaptığı anlaşmayla TRT Türk Atina Temsilciliği görevine geldi. Atina'da bir yıl görev yaptıktan sonra 2010 Mayıs ayında TRT Türk Tahran Temsilcisi olarak İran'da çalışmaya başladı.Delek 2011 Mart ayında girdiği Al Jazeera Türk'te haber müdürü olarak görev yapmış ve Mayıs 2015'te bu görevinden ayrılmıştı.
ÇOK OKUNANLAR